Wij beginnen alvast onze ballen te rollen!
Wim Ballieu verzamelt lekkerste recepten in ‘Balls & Glory’-kookboek
Fan van Wim Ballieu en zijn befaamde gehaktballen? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf nu kan je de lekkerste ballen gewoon zelf thuis maken, want Wim stelt vandaag zijn nieuwste kookboek voor: ‘Balls & Glory’.
Wie Wim Ballieu zegt, zegt gehaktballen. De kok opende in 2012 de eerste Balls & Glory als pop-uplunchrestaurant in de Gentse Sint-Jacobsnieuwstraat. Hemels gevulde gehakt- en vegetarische ballen, stoemp en een lange tafel waar iedereen broederlijk naast elkaar zat. ‘De gehaktbal voert me terug naar mijn roots’, vertelt Ballieu. ‘Hij drijft me naar eenvoud en puurheid. Het gaat om vakmanschap waar je veel geduld voor moet hebben. Je moet je leren beperken tot de essentie. Zorgvuldig de juiste ingrediënten kiezen en samenwerken met boeren met passie, vormen voor mij de basis van onze pure, lekkere keuken.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Al snel groeide Balls & Glory uit tot vaste waarde in het culinaire straatbeeld, met restaurants in Gent, Brussel, Antwerpen en Leuven én een foodtruck die je kan boeken voor feestjes en evenementen. Om het plaatje helemaal compleet te maken, komt er volgende maand dus ook een kookboek aan. Wij beginnen alvast onze ballen te rollen!
‘Balls & Glory’, 256 pagina’s, € 29,50. Vanaf 13 oktober in de boekhandel.
Lees ook:
- YUM: Yotam Ottolenghi brengt eerste bakboek uit
- 15 zomerse kookboeken die een plekje in je keuken verdienen
- YAY: Nathalie Meskens brengt derde kookboek uit
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier