Pitte zoeteaardappelslierten
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel, geschild
- 2 el olijfolie
- zout
- 1 el uienpoeder
- 2 tl cayennnepeper
- 2 tl chilipoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de zoeteaardappelnoedels over twee grote bakplaten, besprenkel ze met olijfolie en schep ze goed om. Breng ze rijkelijk op smaak met zout, uienpoeder, cayennepeper en chilipoeder en schep ze opnieuw om. Vorm een gelijkmatige laag. Bak de slierten 15 minuten, draai ze om en bak ze nog 10 tot 15 minuten, tot de ze gewenste knapperigheid hebben.
Rode biet en feta uit de oven
Ingrediënten
- 85 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
- 85 g rode kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el fijngehakte verse peterselie, plus 1 tl voor de garnering
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el rodewijnazijn
- 60 g ontpitte Kalamata-olijven
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 kleine rode bieten, geschild, in slierten
- 1/2 kleine rode ui, in slierten
- zout en peper
- 1 blok feta of halloumi (225 g)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten in een grote kom, behalve de kaas en de peterselie voor de garnering. Leg de feta of de halloumi in het midden van een grote ovenschaal. Leg het bieten-noedelmengsel erop en eromheen. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven, tot de bietennoedels zacht worden. Garneer met de rest van de peterselie en serveer warm.
Cacio e pepe met spek
Ingrediënten
- 3 plakjes ontbijtspek
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt
- Snuifje gedroogde chilivlokken
- 2 middelgrote courgettes, in slierten
- grofgemalen zwarte peperkorrels
- 4 el geraspte pecorino romano
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor de garnering
Zo maak je het
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en vet in. Voeg, als een beetje water in de pan begint te sissen, het spek toe en bak het krokant. Laat het uitlekken op keukenpapier. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak 30 seconden, de het aroma vrijkomt. Voeg de courgettenoedels toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten, tot de noedels al dente zijn. Breng rijkelijk op smaak met peper en voeg de kazen toe. Schep alles goed door elkaar tot de noedels met een laagje kaas bedekt zijn. Verdeel het geheel over twee kommen en bestrooi elke portie naar behoefte met peper en Parmezaanse kaas. Verkruimel met spek erover en serveer.
Uit het boek 'Inspiralized', het enige echte spiralizer-kookboek van Ali Maffucci.
Copyright beelden: Evan Sung
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier