Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

3 killer recepten voor chocoholics

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland? Wij hoeven geen moment te aarzelen: chocolade. Massa’s chocolade. Hier zijn onze killer recipes!

ChocoladeSpectaculaire kop-cake uit de microgolfoven

 

Voor 1 cakeje

  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel puur cacaopoeder (géén instantchocomelk)
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel grofgesneden pure chocolade

 

Zo gemaakt

Doe alle ingrediënten in een kopje (het liefst een hoog) en roer grondig met een vork. Zet de kop dan 3 minuten in de microgolfoven op 600 watt. Klaar!
 

Tip van Flair: blijf vooral kijken hoe de cake ‘groeit’ als-ie aan het bakken is. Fascinerend! Eet de cake meteen op, hij wordt een beetje taai als je hem te lang laat staan.

 

± 252 kcal per portie – 5 minuten.

 

ChocoladeBrownies met walnoten en zoute boter

 

Voor 16 stuks

  • 200 g pure chocolade
  • 225 g zoute boter
  • 3 eieren
  • 225 g suiker
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 175 g walnoten, grofgehakt
  • 200 g melkchocolade, in stukjes gehakt

 

Zo gemaakt

Beboter een bakvorm en bestrooi met bloem. Zet in de koelkast. Breek de pure chocolade in stukjes en doe ze in een grote kom. Zet deze boven een pan net niet kokend water en laat smelten. Doe de boter erbij en laat die ook smelten. Roer goed. Klop de eitjes met de suiker tot een crèmig, wit mengsel. Roer dat door de gesmolten chocolade en boter. Voeg dan de bloem, de walnoten en de stukjes melkchocolade toe. Meng goed en schep alles in de bakvorm. Bak 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en laat afkoelen. Bestrooi eventueel met
cacaopoeder of poedersuiker. Snij in vierkantjes.

 

± 391 kcal per portie – 25 minuten (+ 40 minuten in de oven)

 

ChocoladePerfecte chocolademousse

 

Voor 8 personen

  • 65 g pure chocolade
  • 65 g witte chocolade – 65 g melkchocolade
  • 6 eieren
  • 100 g suiker
  • 350 ml room

Je maakt 3 keer dezelfde chocolademousse, dus je moet dit recept herhalen met de witte chocolade en de melkchocolade. Smelt de pure chocolade in een grote kom boven net niet kokend water. Breek 2 eieren. Doe de eierdooiers en de eiwitten in twee aparte kommen die brandschoon zijn. Klop de eierdooiers met 1/3 van de suiker tot een crèmige, witte massa. Giet de gesmolten chocolade bij dit mengsel en roer goed. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Klop 1/3 van de room luchtig, niet te vast. Meng ze door de
mousse. Giet in kleine potjes en laat opstijven in de koelkast.

 

± 348 kcal per portie – 50 minuten (+ opstijven in de koelkast)

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '