Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Cheers to Friyay!

YUM: 4 heerlijke cocktailrecepten op basis van Cointreau

Wat doen we nu het terrasjesweer voorbij is? Het binnen gezellig maken en aperitieven! Leer als een pro cocktails shaken op onze #FlairFRIYAY in het Waasland Shopping Center. Santé!

1. Cointreau Fizz

 


Moeilijkheidsgraad: 1

Dit heb je nodig:

  • 5 cl Cointreau
  • 2 cl vers limoensap
  • 10 cl bruisend water


Zo maak je hem:

Stap 1: Vul een glas met ijsblokjes.

Stap 2: Voeg Cointreau en het sap van een halve limoen toe.

Stap 3: Voeg het bruiswater toe en voilà, je cocktail is klaar.

 

2. Cointreau Mule


Moeilijkheidsgraad: 1

Dit heb je nodig:

  • 5 cl Cointreau
  • 2 cl vers limoensap
  • 10 cl gemberbier


Zo maak je hem:

Stap 1: Vul een longdrinkglas met ijsblokjes.

Stap 2: Doe alle ingrediënten in het glas en roer tot het geheel gekoeld is.

Stap 3: Werk af met een stukje limoen.

 

3. The Original Margarita


Moeilijkheidsgraad: 2

Dit heb je nodig:

  • 5 cl tequila
  • 3 cl Cointreau
  • 2 cl vers limoensap


Zo maak je hem:

Stap 1: Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en voeg ijsblokjes toe.

Stap 2: Schud goed en giet door een zeef in een margaritaglas.

Stap 3: Om je glas af te werken met het typische zoutrandje kan je over de rand wrijven met een schijfje limoen en het glas vervolgens in een schaaltje met zout dippen.

4. Cosmopolitan


Moeilijkheidsgraad: 2

Dit heb je nodig:

  • 4 cl wodka
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl veenbessensap
  • 1,5 cl vers limoensap


Zo maak je hem:

Stap 1: Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en voeg ijsblokjes toe.

Stap 2: Schud goed en giet door een zeef in een gekoeld cocktailglas.

Stap 3: Werk af met een schijfje sinaasappel of sinaasappelschil.

Vier vrijdagavond samen met Flair #FlairFRIYAY in het Waasland Shopping Center. Doe mee aan de cocktailworkshop en brouw daarna ook thuis de lekkerste drankjes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '