Inspiratie voor morgenvroeg?
Gaan met die banaan: dankzij dit powerontbijt start je de dag met een energiekick
4 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Ben jij je kommetje muesli of boterham met choco beu gegeten? Deze gekaramelliseerde banaan met granola maakt het begin van de dag meteen de moeite waard.
RECEPT: GEKARAMELLISEERDE BANAAN MET GRANOLA
4 pers. • 25 min. + 25 min. in de oven
Dit heb je nodig
- 4 bananen
- 4 kl bruine suiker
- 200 ml Griekse yoghurt
- 4 kl vloeibare honing
- 100 g blauwe bessen
Voor de granola
- 250 g havermout
- 200 g notenmengeling naar keuze (cashew-, pecan-, amandelnoten…)
- 50 g sesamzaadjes
- 50 g chiazaad
- 50 g zonnebloempitten
- 20 g blauw maanzaad
- 50 g kokosschilfers
- 150 ml appelsap
- 80 ml honing
Zo gemaakt
- Maak eerst de granola. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havermout, gehakte noten, de sesamzaadjes, de chiazaden, de zonnebloempitten, het maanzaad en de kokosschilfers. Giet het appelsap erbij, knijp er de honing bij en meng goed.
- Schep de granola in een ovenschaal en bak die goudbruin en krokant in zo’n 25 minuten. Schep regelmatig om zodat hij goed krokant gebakken wordt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Snij de bananen overlangs in de helft (laat de schil eraan) en bestrooi met de donkere suiker. Schik in een ovenschaal met het vruchtvlees naar boven en laat ze enkele minuten in de oven karamelliseren.
- Haal de bananen uit de oven en verdeel over de borden. Schep er de Griekse yoghurt bij en bestrooi met de granola. Knijp er wat honing over uit en werk af met de blauwe bessen. Serveer meteen.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier