Naast witte, pure en melkchocolade bestaat er nu ook roze chocolade.
Belgisch chocoladebedrijf vindt roze chocolade zonder kleurstoffen uit
In ons land maken ze dé allerbeste chocolade ter wereld... en dan vooral bij Barry Callebaut. De chocolademaker ontwikkelt nu, 80 jaar na de komst van witte chocolade, roze chocolade.
Omdat het de rubycacaoboon was die Barry Callebaut in staat stelde een roze chocoladesoort te ontwikkelen, heet de roze chocolade ook ‘ruby’. Onze nieuwe favoriete chocoladesoort heeft een fruitige bessensmaak.
Woordvoerder Korneel Warlop verduidelijkt de primeur: ‘De kleur en smaak worden ontwikkeld tijdens de verwerking van de bonen en werden dus niet toegevoegd. Het is een lange zoektocht van dertien jaar geweest naar die cacaoboon en de rubychocolade.’
Wij willen proeven!
De rubychocolade werd vandaag voorgesteld in Shanghai en zal naar verluidt zeer binnenkort op de markt komen. Wij kijken er alvast naar uit!
#Breaking: Today in #Shanghai: the world #premiere of the 4th reference in #chocolate, #RubyChocolate: https://t.co/q0asKIl8ML #Innovation pic.twitter.com/3EooTWdpNM
— Barry Callebaut Group (@BarryCallebaut) September 5, 2017
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier