Ben & Jerry’s deelt het recept van zijn beroemde cookie dough
Zit jij bij die heerlijke pot Ben & Jerry’s Cookie Dough ook altijd de stukjes koek eruit te vissen? Of wil je zelf je ijsje pimpen met deze lekkernij? Ben & Jerry’s deelde nu het recept van zijn bekende cookie dough.
In Amerika kan je Cookie Dough Chunks van Ben & Jerry’s apart kopen. Dat zijn de stukjes koekjesdeeg die je terugvindt in hun meeste bekende ijsjessmaak: Cookie Dough. Wij moeten voorlopig nog op onze kin kloppen en het stellen met het ijsje waar je de stukjes koekjesdeeg natuurlijk wel kan uitvissen. Voor alle zoetebekken die niet in de Verenigde Staten wonen, deelde Ben & Jerry’s nu het recept van deze lekkernij. En je hoeft zeker geen keukenprins(es) te zijn om het te maken!
Een kwartiertje
Het duurt slechts een kwartiertje om deze heerlijke snack te bereiden. Dit zijn je benodigdheden:
- 8 eetlepels ongezouten boter
- 128 gram bruine suiker
- 2 eetlepels volle room
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zout
- 128 gram bloem
- 64 gram chocoladestukjes
Warm de bloem op tot 74 graden in de microgolf of de oven. Sla deze stap niet over, want in rauwe bloem kunnen bacteriën zitten waar je serieus ziek kan van worden. Meng daarna de boter en suiker met een mixer tot een luchtig geheel. Voeg daar de room, vanille-extract en het zout aan toe en mix alles opnieuw goed door elkaar. Dan voeg je de bloem eraan toe, mix je alles een laatste keer en meng je de chocoladestukjes onder het koekjesdeeg. Je bewaart deze snack het best in de frigo. Smakelijk! Wil je het recept nog een keertje op je gemak lezen? Je vindt het terug op de website van Ben & Jerry’s.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier