Kies jij steevast voor frietjes, pizza of croques?
Dit is je favo comfortfood als we je sterrenbeeld mogen geloven
Nu de etensrestjes van de feestdagen éindelijk op zijn, is er weer plek in onze koelkast voor nieuw lekkers. Wanneer we een blik door het raam werpen worden we er spontaan slechtgezind van. Eén remedie om dat gure winterweer tegen te gaan? Comfortfood natuurlijk! Dit is jouw favo comfortfood volgens je sterrenbeeld.
Of je nu een echte zoetebek bent of eerder van zoute snackjes houdt, we hebben allemaal wel een go-to comfortfood-gerechtje. Zéker nu het weer niet meezit en we het liefst van al de hele dag in de zetel vertoeven. Je sterrenbeeld verklapt alvast wat voor soort comfortfood jouw favoriet is.
Steenbok (22 december – 20 januari)
Steenbokken zetten veel druk op zichzelf en willen graag zo goed mogelijk presteren, maar waar ze ook heel goed in zijn is genieten. En al helemaal van een keer goed gaan eten. Hun ultieme comfortfood bestaat dan ook uit een culinair hoogstandje: van verse sushi over heerlijke dimsum tot veggie loempia’s.
Waterman (21 januari – 19 februari)
De Waterman is ook een goede eter: hen kan je altijd plezieren met een goed stukje vlees, maar ook op zoetigheden zijn de Watermannen verzot. Versgebakken wafels of pannenkoeken zijn dan ook hun zwaktepunt waar je hen op elk uur van de dag voor uit hun bed mag halen.
Vissen (20 februari – 20 maart)
In tegenstelling tot wat je zou denken is het sterrenbeeld Vissen niet per se verzot op een vis of schaaldieren. Hoewel scampi’s er altijd ingaan, kan je bij Vissen nooit misgaan met een verse portie frietjes. Het liefst van bij hun eigen lokale frituur natuurlijk. Voor Vissen zijn de vleesjes dan ook vaak bijzaak: als de frieten maar lekker zijn!
Ram (21 maart – 20 april)
Het sterrenbeeld Ram is geen moeilijke eter en heeft dan ook veel favo gerechtjes. Maar als de Ram één ding zou moeten kiezen om voor de rest van zijn/haar/hun leven te blijven eten dan is het ongetwijfeld kip. Van kipnuggets tot kippenspiesjes: de Ram kookt bijna uitsluitend met kip. Ook kipcurry of (veggie) kipfilet belandt geregeld op hun bord.
Stier (21 april – 21 mei)
De Stier is misschien wel de grootste zoetebek van alle sterrenbeelden. Naast hopen snoep en zoetigheden zijn ze dan ook verzot op vers gebak. Van warme appelcake over aardbeientaart met slagroom en zelfgemaakte koekjes. Het comfortfood voor een Stier is dan ook sowieso iets zoets, maar erg kieskeurig zijn ze niet: als er maar suiker inzit!
Tweelingen (22 mei – 21 juni)
Tweelingen zijn echte zomermensen, het is dan ook niet erg verbazend dat ze verzot zijn op (rood) fruit. Van aardbeien over frambozen tot blauwe bessen: ze eten ze als een volwaardige maaltijd. Al staat het sterrenbeeld Tweelingen er ook om bekend om gekke combinaties te maken. Verschiet dus zeker niet als je ze zoete en zoute snacks ziet mengen.
Kreeft (22 juni – 22 juli)
De Kreeft houdt van reizen en nieuwe culturen ontdekken, hun comfortfood wisselt dan ook naargelang de seizoenen. In de zomer mag je hen altijd wakker maken voor verse tajine en homemade pastilla’s, terwijl ze in de winter net uitkijken naar hun portie kaasballetjes bij de frituur. Daardoor onderscheidt de Kreeft zich als echte levensgenieter van de andere sterrenbeelden.
Leeuw (23 juli – 23 augustus)
Ook de Leeuw houdt weleens van exotische smaken, vooral de Thaise keuken kan hen steeds blijven bekoren. Maar als ze echt zin hebben in een snelle hap dat één en al comfortfood uitstraalt, maak je hen het gelukkigst met een dampend bord spaghetti bolognese.
Maagd (24 augustus – 23 september)
Ook de Maagd is dol op spaghetti en wordt gelukkig van de iets traditionelere Vlaamse gerechten. Denk maar aan witloof in hespenrolletjes, stoofvlees of vol-au-vent. Zolang je het met liefde klaarmaakt, zal het de Maagd ongetwijfeld smaken.
Weegschaal (24 september – 23 oktober)
Er is niet veel wat de Weegschaal niet graag eet, maar om de weg naar hun hart te vinden is er maar één keuken die je de baas moet zijn en dat is de Italiaanse. Hun lievelingsgerecht is bij uitstek verse lasagne, maar ook een bord verse pasta of een knapperige pizza zullen ze zelden tot nooit afslaan. Mamma mia!
Schorpioen (24 oktober – 22 november)
De Schorpioen eet het liefst gevarieerd en probeert dan ook regelmatig iets nieuws uit. Zo zal je hen soms zien koken met minder voor de hand liggende kruiden of ingrediënten. Al kan je hen met enkele simpele gerechtjes ook altijd plezieren: een croque-monsieur, een dampende kom zelfgemaakte soep of zelfgebakken cake scoort je meteen een hoop punten.
Boogschutter (23 november – 21 december)
De Boogschutter houdt ervan om een gekend gerecht een twist te geven. Een klassieker die nooit zal verdwijnen uit hun keuken is zonder twijfel chili con (of sin) carne. Tijdens de winter is de chili hun ultieme comfortfood en in de zomer geeft het hen dat vakantiegevoel. Wat nacho’s, zure room en verse guacamole erbij en ze zijn verkocht!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier