
Is het zo gemakkelijk en lekker als het eruitziet?
DIY: easy peasy chocolate bark als cadeautje voor jezelf of vriend(inn)en
TikTok is dé plek om nieuwe (en vaak budgetproof) producten te ontdekken, die daarbij ook nog eens superleuk zijn, maar ook (handige) hacks én recepten! Zo ontdekte redactrice Ysaline een recept voor chocolate bark, een budgetproof én lekker cadeautje voor jezelf of vriend(inn)en.
Meer #TikTokTest? Ontdek de rubriek hier!
Wat belooft TikTok?
Wil je een leuk, origineel, lekker en vooral budgetproof cadeautje voor jezelf, je bestie of je lief? Onderstaande TikTokker maakt een chocolate bark. Het ziet er niet alleen leuk uit voor het oog, maar het klinkt ook heerlijk! Maar is het ook zo lekker en simpel als het eruitziet?
@maxieelise Valentine’s Day chocolate bark for the easiest Valentine gift 🎀 #chocolatebark #valentinesday #vday #valentinesdaygift #vdaygift #valentines #valentinesdessert #valentinestreats #sweetrecipe #sweets #easyrecipe #asmrfood #easybaking #diyvalentine #diygift #dessertrecipe #easydessert #creatorsearchinsights ♬ This Will Be – audios4you
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Wat vinden wij?
Ik hou van gemakkelijke receptjes én van de combo zout en zoet. Dus deze chocolate bark was mij op het lijf geschreven. Ik kocht goedkope (maar superlekkere?!) chocolade van het huismerk Albert Heijn en toppings naar keuze zoals pretzels en browniebites. De sprinkles had ik nog in de kast staan. Dat is alles wat je nodig hebt. En een oven natuurlijk!
Verwarm de oven voor op een lagere temperatuur dan gewoonlijk. Ik koos voor zo’n 100 graden. Let op: want je oven mag niet te warm zijn én je mag je chocolade er ook niet te lang in laten, anders heb je zoals bij mijn eerste poging verbrande chocolade, oeps.
Leg de chocolade op een bakplaat met bakpapier en steek dat zo’n vijf minuten in de oven. Check zeker eens tussendoor, want het hangt af van oven tot oven. Is de chocolade volledig gesmolten (dit zie je vaak aan de glans)? Haal de bakplaat eruit en maak swirl met een satéstokje of vork. Zo krijg je een leuk effect. Als laatste stap strooi je je toppings erover. Ben je blij met het resultaat? Zet de bakplaat dan in de koelkast tot alles hard is. Wanneer de chocolade weer hard is, kan je ze in stukken breken en er leuke cadeautjes van maken. Of gewoon allemaal zelf opeten natuurlijk!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier