Kleine noot van de redactie: Webbie Robine wordt telkens weer op handen gedragen door wie ze deze brownies voert.
10 min. voorbereiding + 30 à 35 min. in de oven
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 15 brownies?
- 200 g pure chocolade
- 100 g boter (+ een beetje extra om de bakvorm in te vetten)
- 75 g witte kristalsuiker
- 100 g bruine basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker (zo’n 30 g)
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzende bloem
- Ongeveer 120 g walnoten of andere noten
- Snufje zout
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Vet een bakvorm van ongeveer 30 x 20 cm in met een klontje boter.
3. Breek de chocolade in stukjes en verwarm de boter samen met de brokjes chocolade in een kookpot op een laag vuurtje of in de magnetron. Blijf roeren met een lepel tot de boter en de chocolade volledig vloeibaar zijn.
4. Neem een propere mengkom en breek de eieren. Voeg dan de drie verschillende suikers en het snufje zout toe. Klop of mix de massa tot het geheel begint te schuimen.
5. Giet de boter en chocolade bij het schuimende mengsel en klop tot een mooi, vloeibaar geheel.
6. Zeef de bloem erbij en roer ze rustig onder het mengsel. Voeg ook de helft van de noten toe.
7. Giet dit prachtige beslag in de bakvorm en verdeel er de andere helft van de noten over.
8. Zet de bakvorm in de oven en laat de brownies gedurende 30 à 35 minuten garen. De baktijd is afhankelijk van hoe smeuïg je je brownies wilt.
9. Neem de bakvorm uit de oven en laat hem even afkoelen.
10. Aansnijden en smullen maar. Alle remmen los!
Kan je maar geen genoeg krijgen van chocolade? Goed nieuws! We hebben nog méér recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier