Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Zuru Zuru Ramen

Chef Nick van Zuru Zuru Ramen in Gent deelt z’n kennis!

Met deze 5 elementen maak jij thuis dé ultieme bowl ramen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Zuru Zuru Ramen is een vaste waarde in Gent en een echte favoriet bij locals maar ook bij mensen van buiten de stad. Chef Nick Hofman maakt alle ingrediënten zelf from scratch en deelt met plezier zijn kennis tijdens workshops. Weet jij bijvoorbeeld hoe je dé perfecte stomende bowl ramen samenstelt? Wij leggen het stap voor stap uit!

Iedereen kan thuis natuurlijk noedels uit een pakje koken. Lekker, maar de smaak is toch nog niet wat het moet zijn. Wil je thuis zelf een heerlijke stomende bowl Japanse ramen maken? Chef Nick Hofman en oprichter van Zuru Zuru Ramen verklapt zijn geheimen. Een echte bowl ramen bestaat uit vijf essentiële elementen. Hieronder lijsten we ze voor je op mét de nodige uitleg.

Olie of abura

De olie wordt gemaakt van varkens- of kippenvet of voor vegetariërs bestaat er ook een versie met kruiden. Dit voegt een extra aromatisch element toe aan de noedels en vormt een coating, waardoor de noedels niet te gaar worden en de soep aan de noedels blijft kleven.

Taré

Dit smaakconcentraat vormt dé basis van de smaak van elke ramenbowl. Het is de ‘secret sauce’ waarvan een Japanse chef nooit zijn geheim zal delen. Het maken van de taré gebeurt dan ook achter de schermen. Er zijn vier soorten taré: op basis van miso, op basis van sojasaus, zoute taré en tonkotsu (gemaakt van varkensbotten). Dit wordt vervolgens gemengd met kruiden en soms verder ‘ge-aged’. De taré van Zuru Zuru bevat meer dan vijftig ingrediënten. Proberen nabootsen is dus onbegonnen werk. Wel kan je er een pot kopen of kan je bij je lokale toko op zoek gaan naar een variant. Of je kan natuurlijk zelf beginnen experimenteren.

Soep of broth

De basis van alle ramen is de soep. Dat is vaak een bone broth en wordt bij Zuru Zuru maar liefst zestien uur lang ingekookt. Er zijn twee varianten: cloudy (paitan, gemaakt op hoog vuur) en heldere broth (chintan, gemaakt op laag vuur). Wie vegetarisch is, kan natuurlijk een vegetarische variant maken van groenten.

Noedels

Ramennoedels worden beetgaar geserveerd en garen verder terwijl je de soep verorbert, waardoor de smaak en textuur evolueren terwijl je eet. Je kan ze helemaal zelf maken of je kan ze bij je lokale toko kopen. Je noedels bepalen natuurlijk mee de smaak van je ramen, dus kies verstandig!

Toppings

Tenslotte zijn er nog de toppings. Denk maar aan bamboescheuten, zeewier, buikspek, een gemarineerd zachtgekookt eitje, groenten, tofu… Al deze zaken maken je ramen helemaal af. Wist je dat wagyu rauw bij de noedels geserveerd wordt, omdat het vlees verder gaart in de broth?

Wagyu-ramen

Heb je liever een visueel stappenplan? In onderstaande video zie je hoe Nick voor ons stap voor stap de nieuwe wagyu-ramenbowl klaarmaakt.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '