‘Ik wil niet dat mensen iets eten gewoon omdat ze weten dat het gezond is. Er moet goesting bij zitten.’
Ellen Van Gool (31): ‘Mijn tip voor beginnende koks? Kook samen!’
Ellen Van Gool (31) is mama, blogger en creatieve foodie. Tijdens haar studententijd ging ze experimenteren met gerechten. Dat draaide uit op een blog die van hobby naar fulltimejob evolueerde.
Volg Ellen als
- … je graag kookt, maar geen inspiratie hebt.
- … je niet veel tijd hebt, maar toch graag voedzame gerechten op tafel zet.
- … je gewoon fan bent van lekker eten, liefst met zo weinig mogelijk afwas.
De online stijl van Ellen
- Ellens Instagram staat vol met lekkere en voedzame gerechten. Het water loopt je al in de mond door er gewoon naar te kijken!
- Met haar foto’s probeert ze mensen zin te geven om te koken. Haar doel is om haalbare gerechten te presenteren.
- Ellen fotografeert al haar gerechten zelf en bewerkt de beelden in Adobe Lightroom. Soms gebruikt ze ook Adobe Photoshop om kleine onzuiverheden weg te werken.
Tips & tricks
‘Kokerellen is begonnen in een studentenstudio met twee kookvuren. Ik wilde experimenteren met eten om te ontdekken hoe ik goedkoop, snel, gezond, met zo weinig mogelijk keukengerei en met zo weinig mogelijk afwas kon koken. Ondertussen ben ik naar een grotere keuken verhuisd, en toch gebruik ik nog steeds maar twee vuren. Ik zie mezelf vooral als een creatieve foodie, niet zozeer als een influencer. Het werk gebeurt in twee facetten: alles wat ik met de wereld deel en alles wat er achter de schermen gebeurt, zoals receptontwikkeling voor klanten, stylingprojecten, fotografie, workshops, enzovoort. Ik zou mijn gerechten ook niet culinair noemen. Ze blijven allemaal op een basic niveau om inspiratie te bieden voor alledaags koken. Ik zie het als tips en tricks om het leven wat aangenamer en minder stressvol te maken op het gebied van eten.’
Liefdevolle schop
‘Ik probeer het voedzame aspect altijd in het achterhoofd te houden, maar ik vind het belangrijker dat je iets lekkers kan eten en je er ook goed bij voelt. Ik wil niet dat mensen iets eten gewoon omdat ze weten dat het gezond is. Er moet goesting bij zitten. Ik buig me wel over de hoeveelheid groenten en welke proteïnen en vetten ik het best toevoeg, maar het hoofddoel is genot. Ik krijg vaak leuke reacties van moeilijke eters die laten weten dat ze mijn gerechten lekker vinden. Ik vind het geweldig om mensen die geen affiniteit hebben met koken toch eens een liefdevolle schop onder hun kont te geven om het te proberen. Het is fijn als ik daar ook in slaag, want dat zijn de grootste overwinningen.’
Samen uit, samen thuis
‘Koken is altijd het leukst als je het samen met vrienden of familie doet. In mijn studententijd was er een traditie waarbij mijn vrienden en ik één keer per week samen kookten en aten. We zijn nu tien jaar verder en spreken nog steeds wekelijks bij iemand thuis af voor zo’n gezellige dinner date. Voor beginnende koks is dit mijn grootste tip: kook samen! Door dat proces te delen heb je minder stress, leer je veel bij van elkaar en heb je altijd gezellige avonden. Bij goede vrienden hoef je ook niet bang te zijn om iets fout te doen, want je helpt elkaar en maakt er samen iets lekkers van. Eten is altijd het beste middel voor een toffe avond. Als mensen terugdenken aan mooie herinneringen, weten ze vaak nog wat ze op dat moment gegeten hebben. Die twee zijn vaak gekoppeld aan elkaar.’
Ellen volgt
- @restaurantwerpen: ‘Elke week zet collega-foodie Caroline nieuwe restaurants en hotspots in Antwerpen in de kijker. Ideaal voor inspiratie om buiten de deur te eten.’
- @stevengielis: ‘Elk stukje content dat hij post, leert me iets bij over ouderschap en geeft stof tot nadenken.’
- @sofiesenden: ‘Zij runt een opvang voor dieren in nood en deelt de mooiste en ontroerend- ste verhalen, foto’s en filmpjes van de dieren in haar opvang.’
Interview door Martha Van den Eede
Meer Instagrammers om te volgen:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier