Het weer schreeuwt om dampende bordjes comfortfood, en laat pasta nu nét dat ene gerecht zijn waar we allemaal naar snakken als het weer tegenzit. Bonuspunten als het ook nog eens supersnel op tafel staat en je er dankzij de bouillonblokjes van Knorr niet al te veel moeite in moet steken. Enter: de tortellinisoep. Wij laten je zien hoe easy het is!
Als er één gerecht is waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen, dan is het pasta. Het is niet alleen lekker en veelzijdig, maar je zet zo’n gerecht na een lange (werk)dag ook nog eens supersnel op tafel. Zeker met de bouillonblokjes van Knorr. Deze herfst op ons menu? Een warm bordje tortellinisoep met spinazie. Jummie!
Flair x Knorr
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 300 gr tortellini naar keuze
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 200 gr verse spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 Knorr pasta en rijst-bouillonblokjes
- 1 l water
- 100 ml kookroom
- (optioneel) parmezaanse kaas
- (optioneel) verse salie
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Giet een scheutje olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook aan voor een paar minuten. Voeg 2 el tomatenpuree toe en bak mee voor een minuut. Giet er vervolgens een blik tomatenblokjes bij en roer alles goed door elkaar.
- Kook een liter water in de waterkoker, giet in een hittebestendige kom of maatbeker en voeg hier 2 Knorr pasta en rijst-bouillonblokjes aan toe. Giet de bouillon in de (soep)pan en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de tortellini en de spinazie (en eventueel wat verse blaadjes salie) toe en kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking.
- Roer de kookroom door de soep en verdeel over twee grote borden. Werk eventueel af met wat geraspte parmezaanse kaas en verse blaadjes salie.
Tips & tricks
- Pasta is het allerlekkerst als je ‘m beetgaar kookt. Maar de lijn tussen beetgaar en plat is dun, dus je moet je pasta goed in de gaten houden tijdens het koken. Vergeet niet om regelmatig te roeren en hou de kooktijd in de gaten. Controleer enkele minuten op voorhand of je pasta misschien al goed is (gooi je slierten niet tegen de keukenmuur! Dat is een fabeltje 😉 Regelmatig proeven is de boodschap) en haal de pan eventueel al een minuutje eerder van het vuur. Je pasta kookt nog door voor je serveert.
- Een scheutje olijfolie in je pastawater gieten heeft ook geen zin. De olijfolie drijft naar boven en gaat er niet voor zorgen dat je pasta minder plakt. In plaats daarvan roer je best genoeg tijdens het kookproces.
- Gebruik de Knorr pasta en rijst-bouillonblokjes om van je tortellinisoep een smaakbommetje te maken, want één zo’n blokje zit bomvol Italiaanse aroma’s zoals basilicum, oregano, laurierblaadjes en tijm.
- Vegan gerecht? Skip de kookroom en parmezaanse kaas en vervang deze eventueel door plantaardige kookroom en edelgistvlokken.
- Toch zin in vlees? Bak wat Italiaanse worst met je ui en knoflook.
Pastasmaak te pakken?
Zie je dat het totaal niet moeilijk is om zelf een heerlijke pasta klaar te maken? Met de Knorr pasta en rijst-bouillonblokjes kan je net zo gemakkelijk een klassieke pasta bolognaise op tafel zetten, maar ook een minestrone bomvol groentjes, een creamy one pot champignonpasta én een one pot orzo met tomatensaus en courgette.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier