Want wie houdt nu niet van fancy picknicken in die eerste lentezon?
Met deze 4 recepten prepareer je in no time een hemelse high tea
Wie houdt nu niet van picknicken in die eerste lentezon? Ga dit weekend de fancy toer op met Engelse high-teavibes. Deze vier lekkere receptjes maken je picknickmand compleet!
Madeleines met earl grey
Dit heb je nodig voor 12 stuks
5 el ongezouten boter • 2 el losse of 2 zakjes earl grey-thee • 150 g zelfrijzende bloem • 1⁄2 kl bakpoeder • een snuifje zout • 2 eieren • 150 g suiker • 2 el honing • 1 kl biocitroenrasp • 2 kl vanille-extract
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de boter in een pannetje en laat de thee erin trekken. Verwijder de thee daarna uit de boter en zet opzij.
- Zeef de bloem en meng het bakpoeder en zout erdoorheen. Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa en voeg de honing, citroenrasp en vanille toe.
- Spatel de bloem voorzichtig onder het eimengsel. Voeg ten slotte de boter toe.
- Beboter de vormpjes. Giet telkens een eetlepel beslag in de vormpjes en bak ze in tien à twaalf minuten gaar.
Sandwiches met asperges en ricotta
Dit heb je nodig voor 4 personen
1 bussel groene asperges • zout • 250 g ricotta • rasp van 1 biocitroen • 10 el bieslook, fijngesneden • peper • 12 sneetjes toastbrood (zonder korst)
Zo maak je het
- Verwijder de harde uiteindes en blancheer de asperges in twee à vier minuten beetgaar in licht gezouten water. Spoel ze onder ijskoud water af en dep ze goed droog. Snij ze op maat van je sneetjes brood.
- Meng de ricotta los met een vork en meng er de citroenrasp en bieslook onder. Kruid met peper en zout. Smeer wat ricotta op een sneetje brood, leg er een tweede sneetje bovenop, besmeer opnieuw met ricotta en leg er groene asperges op.
- Leg er een sneetje brood bovenop, besmeer opnieuw met ricotta en leg er ten slotte nog een sneetje brood op. Maak zo telkens torentjes van vier sneden brood.
- Snij nu met een heel scherp mes twee tot vier driehoeken uit elke stapel.
Scones met rode biet, feta en rozemarijn
Dit heb je nodig voor 12 stuks
1⁄2 el suiker • 300g bloem • 1 + 1⁄4 el bakpoeder • 1⁄4 el natriumbicarbonaat • 75 g koude boter • 1 ei • 3 el melk • 75 ml Griekse yoghurt • 75 g feta • 1 voorgekookte rode biet, in stukjes • 2 el fijngesneden rozemarijn • een snuifje peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de suiker met de bloem, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Voeg de koude boter in blokjes toe en kneed tot een kruimelig deeg. Stort het deeg uit op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden.
- Mix in een kommetje het ei met de melk. Hou de helft van het mengsel apart om de koekjes mee in te smeren. Giet de rest samen met de Griekse yoghurt in het kuiltje en meng tot een geheel. Voeg de feta, rode biet en rozemarijn toe en kruid met peper en zout. Kneed en rol het deeg uit tot ongeveer twee centimeter dikte.
- Haal met behulp van een vormpje ronde koekjes uit het deeg. Besmeer die vervolgens met het melk-eimengsel en bak ze in zo’n vijftien minuten goudbruin in de oven. Serveer met zure room.
Icetea van rozen
Dit heb je nodig voor 4 pers.
2 zakjes zwarte thee • 70 ml honing • 2 el rozenwater • 2 el gedroogde roosjes (online te koop, gebruik geen gewone gedroogde rozenblaadjes!)
Zo maak je het
- Laat een liter water koken. Zet het vuur uit en voeg de zwarte thee, de honing en het rozenwater toe. Laat even trekken.
- Verwijder na drie minuten de zwarte thee en laat de thee afkoelen. Strooi er net voor het serveren de roosjes bij.
Beelden: © Wout Hendrickx
Meer lekkers:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier