Santé! 😋
ICED COFFEE: 11 verfrissende en originele recepten om de zomer in stijl mee in te zetten
De zomerse temperaturen zijn volop in het land en daar stemmen wij onze drankjes maar wat graag op af. Daarom delen we enkele originele iced coffee-recepten waarmee je de zomer in stijl kan inzetten. Santé! 😋
Haal de barista in jou naar boven en maak deze zomer een overheerlijke iced coffee in plaats van een milkshake of smoothie. De gouden tip voor een perfecte iced coffee? Maak zelf ijsblokjes van koffie. Zo vermijd je dat je iced coffee straks te waterig wordt en zijn lekkere koffiesmaak verliest.
Iced coffee met verse munt
Iced coffee met verse munt
Dit heb je nodig:
- koffie
- ijsblokjes
- 2,5 el muntsiroop
- 3 el koude melk
- verse takjes munt
Zo maak je het:
Doe de ijsblokjes in een glas en giet er de siroop over. Voeg de koffie toe en roer er dan de melk door. Werk af met wat verse muntblaadjes en you’re good to go!
Pink Beach Mocktail
Pink Beach Mocktail
Dit heb je nodig:
- 80 ml koude melk
- 1/3 tl pitayapoeder (optioneel)
- 210 gr ijsblokjes
- 15 ml lavendelsiroop
- 1 Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice capsule (230 ml)
- Geraspte kokosnoot
Zo maak je het:
Doe de melk in een apart kopje en meng er 1/3 tl pitayapoeder doorheen. Vul je mok met ijsblokjes en voeg 15 ml lavendelsiroop toe. Giet de gekleurde melk erbij en roer voorzichtig. Maak koffie met je Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice capsule en doe erbij. Werk af met geraspte kokosnoot indien gewenst. Enjoy!
Iced matcha latte
Iced matcha latte
Dit heb je nodig:
- 350 ml melk naar keuze
- ijsblokjes
- 2 tl matchapoeder
- 2 tl vanillesiroop of honing
Zo maak je het:
Doe de melk met het matchapoeder en de vanillesiroop of honing in een mixer. Mix zo’n 30 seconden. Doe de latte in een met ijs gevuld glas en smullen maar!
Iced caramel mocha latte
Iced caramel mocha latte
Dit heb je nodig:
- koffie
- ijsblokjes
- 60 ml melk naar keuze
- 2 el cacaopoeder
- 1 el karamelsiroop
Zo maak je het:
Zet een kopje koffie en voeg cacaopoeder toe. Vul aan met karamelsiroop en meng goed. Doe het mengsel in een met ijs gevuld glas en voeg de melk toe. Werk eventueel af met wat slagroom.
Iced coconut macchiato
Iced coconut macchiato
Dit heb je nodig:
- capsule Barista Creations Coconut Flavour Over Ice
van Nespresso - ijsblokjes
- 10 ml saffraansiroop
- 100 ml koude melk
- limoenschil
- snuifje gedroogde kokosnoot
Zo maak je het:
Giet de koude melk in een shaker, sluit de shaker goed en schud krachtig. Doe 3 ijsblokjes, 10 ml saffraansiroop en de limoenschil in het glas. Giet het koude melkschuim in het glas. Maak een Barista Creations Coconut Flavour Over Ice-espresso (40 ml) en giet hem in het glas. Werk af met een snuifje gedroogde kokosnoot. Enjoy!
Iced coffee met extra veel chocolade
Iced coffee met extra veel chocolade
Dit heb je nodig:
- koffie
- ijsblokjes
- 60 ml melk naar keuze
- 2 el cacaopoeder
- 2 el chocoladesiroop
Zo maak je het:
Zet een kopje koffie en voeg
cacaopoeder toe. Doe in een met ijs gevuld glas en voeg de melk toe. Werk af met de chocoladesiroop. Laat je gerust gaan!
Frappuccino met cookies
Frappuccino met cookies
Dit heb je nodig:
- 250 ml koffie
- ijsblokjes
- 125 ml melk naar keuze
- 4 el chocoladesiroop
- 65 g chocoladedruppels
- 8 koekjes, in stukjes gebroken
- slagroom
Zo maak je het:
Zet een kopje koffie en mix het vervolgens met de koekjes (bewaar er een paar voor de afwerking), chocoladedruppels, melk, chocoladesiroop in een blender. Voeg ijs toe en mix nog een keer. Giet je frappuccino in een glas en werk af met slagroom, wat van de overgebleven koekjeskruimels en eventueel nog wat chocoladesiroop.
Iced latte met honing en kaneel
Iced latte met honing en kaneel
Dit heb je nodig voor de siroop:
- 180 ml water
- 180 ml honing
- 3 kaneelstokjes
- 1,5 tl vanille-extract
Dit heb je nodig voor de latte:
- koffie
- ijsblokjes
- melk naar keuze
- kaneelpoeder
Zo maak je het:
Doe het water, de honing en de kaneelstokjes in een klein pannetje en breng, onder constant roeren, zachtjes aan de kook. Zet het vuur minder en laat nog zo’n vijf minuutjes pruttelen. Haal van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Laat de siroop volledig afkoelen en verwijder de kaneelstokjes. Vul een glas met ijsblokjes. Voeg de koffie en de gewenste hoeveelheid melk en honing-kaneelsiroop toe. Roer door en werk af met kaneelpoeder.
Iced coffee met geroosterde kokosnoot en rum
Iced coffee met geroosterde kokosnoot en rum
Dit heb je nodig:
- 125 ml koffie
- 1 el kokossuiker
- 1 shot rum
- 60 ml kokosmelk naar keuze
- 2 el geroosterde
kokosvlokken - ijsblokjes
Zo maak je het:
Laat de kokossuiker oplossen in de warme koffie. Zet opzij om af te koelen. Vul een groot glas met ijsblokjes en voeg de rum toe. Voeg ook de koffie toe en vervolgens de kokosmelk. Werk eventueel af met slagroom en geroosterde kokosvlokken.
IJskoffie met slagroom en marshmallows
IJskoffie met slagroom en marshmallows
Dit heb je nodig:
- 125 ml koffie
- 125 ml chocolademelk
- slagroom
- poedersuiker
- marshmallows
- koekjeskruimels
- ijsblokjes
Zo maak je het:
Voeg de poedersuiker bij de slagroom en klop tot je stijve pieken krijgt. Meng hier zachtjes de marshmallows onder. Vul een glas met ijsblokjes, voeg de koffie en chocolademelk toe en werk af met de slagroom, eventueel overgebleven marshmallows en koekjeskruimels.
De ‘Koekenbak’-ijskoffie
De ‘Koekenbak’-ijskoffie
Redactrice Robine toont je haar recept maar al te graag in haar culinaire rubriek!
Beelden: Unsplash, Pexels, Nespresso en Lissa Van Eesbeeck.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier