RECEPTEN: 7 verfrissende ijsjes op basis van yoghurt en vers fruit
Denk jij bij zonnig weer metéén aan ijsjes? Van deze lekkere exemplaren met yoghurt en vers fruit kan je naar hartenlust smullen, want ze zien er niet alleen yummie uit, ze zijn nog gezond ook!
Yoghurtijsjes met gember, citroen en granola
Voor 6 stuks • 15 min. + 5 uur vriezen
Dit heb je nodig:
Geraspte schil van 2 citroenen • 3 el klaverhoning (niet-vloeibaar) • 400 ml magere Griekse yoghurt • 4 el gember op siroop • 25 g granola
Extra: ijslollyvormpjes en stokjes
Zo maak je het:
– Roer de citroenschil en honing door de yoghurt.
– Snij de gember in fijne blokjes en meng die met de granola.
– Verdeel het granolagembermengsel over 6 ijslollyvormpjes (kleine papieren bekertjes kunnen ook). Vul ze verder met het yoghurtmengsel. Steek er houten stokjes in.
– Laat minstens 5 uur bevriezen.
Yoghurtijsjes met sinaasappel en nectarine
Voor 6 stuks • 10 min. + 5 uur bevriezen
Dit heb je nodig:
3 sinaasappelen • 3 el agavesiroop • 150 ml magere yoghurt natuur • 1 rijpe nectarine
Extra: ijslollyvormpjes en stokjes
Zo maak je het:
– Pers de sinaasappelen. Voeg de agavesiroop toe aan het sap en meng er de yoghurt door, zodat je een glad mengsel krijgt.
– Snij de (ongeschilde) nectarine in dunne partjes. Verdeel ze over 6 ijslollyvormpjes. Verdeel het sinaasyoghurtmengsel over de vormpjes. Steek er houten stokjes in.
– Laat minstens 5 uur bevriezen.
Kersenijsjes met chiazaad
Voor 6 stuks • 20 min. + 5 uur bevriezen
Dit heb je nodig:
200 g cantaloupe-meloen • 200 g kersen • 1 limoen • 4 el chiazaad • 150 ml magere Griekse yoghurt • honing
Extra: ijslollyvormpjes en stokjes
Zo maak je het:
– Schil de cantaloupe, snij ’m in grove stukken en doe die samen met de ontpitte kersen in een blender. Knijp er de limoen over uit en mix tot een gladde massa.
– Haal 6 eetlepels van het mengsel uit de blender en laat daar het chiazaad even in wellen.
– Voeg de yoghurt en de honing toe aan de rest van het kersenmengsel en blend alles tot een glad geheel.
– Verdeel het yoghurtmengsel over 6 ijslollyvormpjes en vul aan met de gewelde chiazaadjes. Steek in elk vormpje een houten stokje.
– Laat minstens 5 uur bevriezen.
Avocado-banaanijsjes
Voor 6 stuks • 15 min. + 5 uur bevriezen
Dit heb je nodig:
1 avocado • 1 banaan • 100 ml kokosroom • 50 ml ahornsiroop • 50 ml limoensap • 200 g magere Griekse yoghurt • geraspte schil van 1 limoen • 80 g pistachenoten, fijngehakt
Extra: ijslollyvormpjes en stokjes
Zo maak je het:
– Snij de avocado en de banaan in stukken. Meng ze met de kokosroom, de ahornsiroop en het limoensap. Pureer samen met de yoghurt tot een glad geheel. Voeg de limoenschil toe.
– Vul 6 ijsvormpjes met het mengsel, steek er een stokje in en laat minstens 5 uur bevriezen.
– Hak de pistachenoten fijn en strooi ze over de ontvormde ijsjes.
Yoghurtijsjes met blauwe bessen en honing
Voor 6 stuks • 15 min. + 3 à 4 uur bevriezen
Dit heb je nodig:
100 g blauwe bessen • 25 g suiker • 1 el citroensap • 250 ml magere yoghurt, natuur • 2 el honing
Extra: ijslollyvormpjes en stokjes
Zo maak je het:
– Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Laat het mengsel afkoelen en pureer het.
– Meng de yoghurt en de honing in een kom. Roer daarna de blauwebessenpuree luchtig door het yoghurtmengsel en schep het in de ijslollyvormpjes. Steek er een stokje in.
– Laat 3 à 4 uur bevriezen.
Yoghurtijsjes met kiwi en munt
Voor 6 stuks • 15 min. + 5 uur bevriezen
Dit heb je nodig:
80 g suiker • 6 kiwi’s • het sap van 1 limoen • 150 ml magere yoghurt, natuur • 6 blaadjes verse munt
Extra: ijslollyvormpjes en stokjes
Zo maak je het:
– Verhit 100 ml water met de suiker totdat alle suiker is opgelost. Laat afkoelen.
– Schil de kiwi’s. Snij 2 kiwi’s in kleine stukjes. Pureer in een blender of met de staafmixer de rest van de kiwi’s met de suikersiroop en het limoensap.
– Meng de fruitpuree met de yoghurt en de stukjes kiwi en verdeel over ijslollyvormpjes. Stop in elk vormpje nog een blaadje munt en een houten stokje.
– Laat minstens 5 uur bevriezen.
Yoghurtijs met stukjes fruit
Voor 6 pers. • 10 min. + 5 uur bevriezen
Dit heb je nodig:
Het sap van 2 citroenen • 3 el agavesiroop • 150 ml magere yoghurt • 200 g verse vruchten van het seizoen, liefst kleinfruit
Extra: ijsblokjesvormpjes en stokjes
Zo maak je het:
– Meng het citroensap met de agavesiroop en de yoghurt. Roer tot een glad geheel.
– Was het fruit, snij het indien nodig in stukjes en verdeel het over de ijsvormpjes. Vul aan met het yoghurtmengsel.
– Laat minstens 5 uur bevriezen.
[td_smart_list_end]
Beelden: Wout Hendrickx – Recepten en styling: Ann Van Der Auwera
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier