Welke breng jij een bezoekje?
Deze ijsmakers met ijssalons in België staan in de top 100 van Gelato Festival
Dat zonnetje en die warme temperaturen schreeuwen gewoon om een ijsje! Wil je er zeker van zijn dat je de lekkerste bol vanille, aardbei of stracciatella op je hoorntje of in je potje hebt? Ga dan eens langs bij een van deze acht zaken, want wie daar in de potten roert, staat in de top 100 van de beste ijsmakers ter wereld volgens Gelato Festival.
Gelato Festival kent zijn oorsprong in 2011 in Italië, het land dat uiteraard bekendstaat om z’n lekkere gelato. Volgens de organisatoren is ijs maken een echte kunst waarvoor je niet enkel de juiste ingrediënten en materiaal nodig hebt, maar ook vooral passie. Daarom gaan ze iedere vier jaar op zoek naar de gelato master, diegene de het allerbeste ijs maakt.
Hotspots
In 2021 ging die eer naar de Hongaarse Adam Fazekas. In 2025 wordt de nieuwe kampioen gekroond, maar in tussentijd lijst de organisatie ieder jaar de honderd beste ijsmakers ter wereld op. Zo kan je zelf al even op onderzoek uit. In de Gelato Festival World Ranking staan ook negen gelato chefs uit ons Belgenlandje! Wij verklappen jullie in welke hotspots je hen kan vinden en waar je dus dit weekend terechtkan voor een bolleke crème of twee, drie,...
Op een verdienstelijke 32ste plaats prijkt Mathieu Eyckmans van Oyya, met vestigingen in Brugge en Gent.
Op een 85ste plaats vinden we Maryne Poppe en haar Tendance Glacée in Flawinne, in Namen.
Op de 90ste plaats staat Wim Van Houcke van Gelati Van houcke in Bornem.
Op een gedeelde 90ste plaats prijkt Fabio Marasti van La Gourmand’ice in Heusy en Stembert.
De 96 plaats neemt Jarrik Vermeylen in van Rococò Gelateria in Zaventem.
Diezelfde plek deelt hij met Jose Romero van Pepe’s in Sint-Lambrechts-Woluwe en Etterbeek.
De 96ste plek is gegeerd, want ook Sylvester Schatteman en Roberto Guastamacchia van Gelateria Bazalia in Bazel landen daar.
En ook Rob Proost van IJssalon Barijs in Lichtaart mag blij zijn met diezelfde plek.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier