Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Crookies
© Robine van Tilburg

De crookies gaan viraal op sociale media!

RECEPT: crookies, de kruising van croissants en cookies

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Je zag ze ongetwijfeld al passeren: de crookies! De combinatie van croissants en chocolate chip cookies gaat viraal op sociale media. En terecht! Zo maak jij ze zelf.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor 3 crookies:

  • 3 verse croissants
  • 55 g boter
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • een ei
  • lekje vanillearoma
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • snuf zout
  • 100 g chocolate chips

Zo maak je ze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Mix de zachte boter samen met de suiker in je keukenmachine of met een handmixer. Klop tot het volledig gemengd is.
  3. Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Doe ook het vanillearoma erbij.
  4. Doe nu ook de bloem en het zout bij het natte beslag en roer onder elkaar met een pannenlikker tot het geheel net gemengd is. Voeg tot slot de chocolate chips (of in stukjes gesneden melkchocolade) toe. Je kan het geheel ook prima met je handen kneden.
  5. Laat je koekjesdeeg een uurtje afkoelen in de koelkast.
  6. Neem er een met bakpapier beklede bakplaat bij en snij je croissants door midden met een scherp broodmes.
  7. Druk het koekjesdeeg in en op de croissants. Wees zeker niet te zuinig!
  8. Zet je crookies voor 13 minuten in de oven.
  9. Smullen!

Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '