Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Kinderchocoladebroodjes
© Robine van Tilburg

Nieuwe brunchklassieker!

RECEPT: supereasy Kinderchocoladebroodjes

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Deze Kinderchocoladebroodjes zijn écht veel makkelijker om te maken dan ze eruitzien. Wedden dat het ook jouw nieuwe brunchklassieker wordt?!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor 4 Kinderchocoladebroodjes:

  • 1 rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 8 Kinderchocoladereepjes
  • 1 ei
  • bloemsuiker voor de afwerking

Zo maak je ze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Rol je vel bladerdeeg uit. Let erop dat je geen rond, maar een rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg koopt.
  3. Leg aan de smalle zijde van het bladerdeeg 4 reepjes Kinderchocolade naast elkaar in een rijtje.
  4. Snij je bladerdeeg met een pizza­snijder in 4 gelijke delen. Je krijgt nu 4 lange rechthoeken met aan de ­korte zijden telkens een reep Kinderchocolade.
  5. Rol het bladerdeeg met de repen Kinderchocolade erin gelijkmatig en naar binnen toe op.
  6. Wanneer je aan het midden bent, draai je je bladerdeegpakketje om. Daarin herken je al de vorm van een klassiek chocoladebroodje. Herhaal dat voor alle bladerdeegjes.
  7. Leg de Kinderchocoladebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met de gesloten zijde bovenaan.
  8. Klop een ei los en verdeel wat van het ei over de bovenzijde van de broodjes. Zo zullen ze straks mooi glanzen.
  9. Zet de broodjes 20 minuten in je voorverwamde oven.
  10. Laat de Kinderchocoladebroodjes afkoelen en verdeel er nog wat bloemsuiker over.
  11. Smullen!

Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '