Robine van Tilburg
chef online
chef online
23 June 2024
Bijgewerkt: 23 June 2024
Deze Kinderchocoladebroodjes zijn écht veel makkelijker om te maken dan ze eruitzien. Wedden dat het ook jouw nieuwe brunchklassieker wordt?!
Dit heb je nodig voor 4 Kinderchocoladebroodjes:
- 1 rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 8 Kinderchocoladereepjes
- 1 ei
- bloemsuiker voor de afwerking
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Rol je vel bladerdeeg uit. Let erop dat je geen rond, maar een rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg koopt.
- Leg aan de smalle zijde van het bladerdeeg 4 reepjes Kinderchocolade naast elkaar in een rijtje.
- Snij je bladerdeeg met een pizzasnijder in 4 gelijke delen. Je krijgt nu 4 lange rechthoeken met aan de korte zijden telkens een reep Kinderchocolade.
- Rol het bladerdeeg met de repen Kinderchocolade erin gelijkmatig en naar binnen toe op.
- Wanneer je aan het midden bent, draai je je bladerdeegpakketje om. Daarin herken je al de vorm van een klassiek chocoladebroodje. Herhaal dat voor alle bladerdeegjes.
- Leg de Kinderchocoladebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met de gesloten zijde bovenaan.
- Klop een ei los en verdeel wat van het ei over de bovenzijde van de broodjes. Zo zullen ze straks mooi glanzen.
- Zet de broodjes 20 minuten in je voorverwamde oven.
- Laat de Kinderchocoladebroodjes afkoelen en verdeel er nog wat bloemsuiker over.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier