Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Matchakoekjes
© Robine van Tilburg

Helemaal hip én gigantisch lekker!

RECEPT: matchakoekjes met witte chocolade

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Deze matchakoekjes met witte chocolade zijn helemaal hip én ook nog eens gigantisch lekker. Watch, learn and enjoy! 😉

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Dit heb je nodig voor 12 koekjes:

  • 110 g zachte boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • een ei
  • lekje vanillearoma
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • een koffielepeltje matchapoeder
  • snuf zout
  • 130 g white chocolate chips

Zo maak je ze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Mix de zachte boter samen met de suiker in je keukenmachine of met een handmixer. Klop tot het volledig gemengd is. Je kan alles ook gewoon met je handen kneden.
  3. Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Doe ook het vanillearoma erbij.
  4. Doe nu ook de bloem, het zout, het matchapoeder en de witte chocolade bij het natte beslag en roer onder elkaar met een pannenlikker tot het geheel net gemengd is. Kneed ook gerust met je handen.
  5. Dek het beslag af met folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  6. Neem er een met bakpapier beklede bakplaat bij en rol deegballetjes ter grootte van een golfbal. Druk ze een beetje plat zodat je dikke schijven krijgt.
  7. Leg de koekjes zeker zo’n 5 cm uit elkaar op de bakplaat. Ze gaan nog uitzetten in de oven.
  8. Zet de koekjes voor 13 minuten in de oven.
  9. Smullen!

Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '