

Robine van Tilburg
chef online
chef online
31 March 2024
Bijgewerkt: 2 April 2024
Voor deze Oreofudge met witte chocolade heb je amper 3 ingrediënten nodig! Ideaal voor wanneer het snel én lekker moet zijn.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Dit heb je nodig voor 16 stukken fudge:
- 400 g witte chocolade
- 397 g gecondenseerde melk (= 1 blikje)
- 200 g Oreo’s + 100 g voor de afwerking
Zo maak je het:
- Smelt de witte chocolade samen met de gecondenseerde melk in een ruime kom in de microgolfoven. Roer zeker om de 30 seconden zodat het mengsel niet aanbrandt.
- Roer meteen Oreo’s onder het chocolademengsel. Wacht hier zeker niet mee want het mengsel kan snel plakkerig worden. Roer tot de Oreo’s net onder het chocolademengsel gemengd zijn.
- Neem er een vierkant bakblik bij en bekleed het met bakpapier. Stort het Oreo-chocolademengsel in het bakblik. Druk gelijk aan met een pannenlikker.
- Breek nog wat Oreo’s in stukken en druk ze voor de ‘show’ bovenaan in je fudge. Het ook wil ook wat!
- Laat de Oreofudge zo’n 2 uurtjes uitharden in de koelkast.
- Haal de fudge uit het bakblik en snijd hem in stukjes van gewenste grootte.
- Smullen!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier