Robine van Tilburg
chef online
chef online
28 January 2024
Bijgewerkt: 28 January 2024
Hoera! De Koekenbak zit in een gloednieuw jasje. Deze s’mores-koekjes zijn meteen een knaller om er weer helemaal in te vliegen. Maak ze met behulp van de video of volg de instructies hieronder!
Dit heb je nodig voor 9 s’mores-koekjes:
- 110 g zachte boter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- lekje vanillearoma
- een ei
- 210 g zelfrijzende bloem
- snuf zout
- 130 g melkchocolade (80 g in het deeg + 50 g op het einde)
- 80 g marshmallows (50 g in het deeg + 30 g op het einde)
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Mix de boter samen met de suiker in je keukenmachine of met een handmixer. Klop tot het geheel volledig gemengd is.
- Voeg het ei toe en mix tot het is opgenomen. Doe er vervolgens het vanillearoma bij.
- Voeg nu ook de bloem en het zout toe aan het natte beslag en roer met een pannenlikker onder elkaar tot het geheel net gemengd is. Kneed ook gerust met je handen.
- Hak (of knip) tot slot de melkchocolade en marshmallows in stukjes en meng ze onder je koekjesbeslag.
- Dek het beslag af met folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
- Rol deegballetjes ter grootte van een golfbal en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg de koekjes zeker 5 cm uit elkaar op de bakplaat, want ze gaan nog wat uitzetten in de oven.
- Zet de koekjes 12 minuten in de oven, leg er nog wat extra stukjes chocolade en marshmallow op en zet ze tot slot nog eens voor 3 minuten in de oven.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn & KitchenAid
Meer Koekenbak-recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier