Robine van Tilburg
chef online
chef online
25 February 2024
Bijgewerkt: 8 March 2024
Deze speculaaspasta-rolletjes met chocolade staan in een wip op tafel. En wie houdt er nu niet van speculaaspasta?!
Dit heb je nodig voor 15 speculaaspasta-rolletjes:
- een vel kant-en-klaar bladerdeeg (liefst rechthoekig)
- 130 g speculaaspasta (+ 30 g extra voor de afwerking)
- 20 g chocoladedruppels naar keuze (ik gebruikte witte en pure)
- bloemsuiker
Zo maak je ze:
- Verwarm je oven voor op 200 °C.
- Neem er een rechthoekig vel kant-en-klaar bladerdeeg bij en rol het uit. Als je een rond vel gebruikt, kan je de randen makkelijk bijsnijden tot een rechthoek met een pizzasnijder.
- Verdeel de speculaaspasta over je bladerdeeg. Laat bovenaan een centimeter van de lange zijde onbesmeerd.
- Verdeel de chocoladedruppels over de speculaaspasta.
- Rol je met speculaaspasta besmeerde deeg op, beginnend bij de lange zijde die het dichtst bij jou ligt.
- Wikkel de rol in bakpapier en laat hem een uurtje uitharden in de diepvries. Zo kan je ‘m straks makkelijker aansnijden.
- Snij de bladerdeegrol in schijfjes van een centimeter dik en leg ze met de gesneden zijde naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Je ziet bovenaan telkens een mooie swirl.
- Zet de speculaaspasta-rolletjes 15 minuten in de oven.
- Laat de rolletjes afkoelen en werk af met wat bloemsuiker en gesmolten speculaaspasta.
- Smullen!
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Meer Koekenbak-recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier