Robine van Tilburg
chef online
chef online
7 July 2024
Bijgewerkt: 7 July 2024
Deze speculaaspastabrownies zijn de hemel op aarde! En je maakt ze supergemakkelijk zelf. Smullen maar!
Dit heb je nodig voor 9 brownies:
- 200 g pure chocolade
- 100 g boter
- 3 eieren
- 100 g donkerbruine basterdsuiker
- 100 g witte kristalsuiker
- lekje vanillearoma
- 120 g zelfrijzende bloem (vergeten te zeggen in de video)
- snuf zout (vergeten te zeggen in de video)
- 200 g speculaaspasta (+ 2 el extra voor on top)
Zo maak je ze:
- Neem er een bakpapier bij en smeer er in de vorm van een vierkant de speculaaspasta op. Je wilt een plak bekomen die net zo groot is als je bakblik met een dikte van zo’n halve centimeter.
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Smelt de pure chocolade samen met de boter in de microgolfoven. Roer zeker om de 30 seconden, zodat de chocolade niet aanbrandt.
- Mix de eieren samen met de suikers in je keukenmachine of met de handmixer. Voeg ook het vanillearoma toe en mix tot je een lichtbruin, schuimend beslag krijgt.
- Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel erbij en mix tot alles volledig onder elkaar gemengd is en je een bruin beslag krijgt.
- Zeef de bloem over het beslag en voeg het zout toe. Meng onder het beslag met een pannenlikker tot je geen stukjes bloem meer ziet. (Deze stap sloeg ik over in de video, sorry!)
- Bekleed een vierkant browniebakblik met bakpapier en stort de helft van het beslag uit in het bakblik.
- Neem je semibevroren speculaaspastaplak uit de diepvries en duw hem op het beslag.
- Verdeel er de andere helft van het beslag over. Je mag geen speculaaspasta meer zien.
- Zet je brownies 30 minuten in de oven. Zo krijgen ze de perfecte structuur: nog een beetje nat en allesbehalve droog.
- Zet de extra speculaaspasta een half minuutje in de microgolfoven en drizzle het over de brownies.
- Snij de brownie aan. Dat kan in 16, 12, 9 of 2 stukken. Who cares?
Met dank aan Albert Heijn en KitchenAid
Bak ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier