Pluspunt: het recept is easy peasy!
KWIJL: met deze cookie dough-truffels ga je sowieso scoren tijdens het eindejaar
Schuift je vriendengroep tussen Kerstmis en Nieuwjaar bij jou aan tafel voor het zoveelste kerstfeestje? En wil je hen deze keer echt van hun sokken blazen? Maak dan deze heerlijke cookie dough-truffels. Wedden dat je wordt gekroond tot favoriete gastvrouw?
Het is moeilijk om tijdens het eindejaar origineel te blijven met je menukaart. Wij somden eerder al heerlijke hapjes op en die kerstfoodboxen helpen je ook al een eindje op weg. Om je maaltijd nu helemaal compleet te maken vonden wij dé perfecte afsluiter. Enter: de cookie dough-truffels. Njammie!
Het recept
Dit heb je nodig:
- 180 g lichtbruine basterdsuiker
- 80 g bakboter
- 5 eetlepels melk
- een half vanillestokje of een koffielepel vanillearoma
- een halve koffielepel zout
- 200 g bloem of amandelmeel
- 100 g chocolate chips
- de restjes van de sinterklaaschocolade voor de topping of een extra halve kom chocolate chips
Zo maak je het:
1. Mix de suiker goed door de zachte boter. Zet indien nodig de boter even in de microgolfoven. Het is de bedoeling dat je een gladde massa bekomt.
2. Voeg de melk, de vanille en het zout bij het botermengsel en mix goed.
3. Voeg de bloem of het amandelmeel bij het mengsel. Let op! Het deeg gaat nu vaster worden en een duidelijke koekjesdeegstructuur krijgen. Nadat je het deeg even snel hebt doorgemixt, kan je het best verder met je handen kneden.
4. Voeg de chocolate chips bij het deeg en kneed ze erdoor.
5. Zet het mengsel gedurende een half uur in de ijskast.
De finishing touch.
6. Smelt de chocolade au bain-marie voor de topping.
7. Haal het deeg uit je ijskast en maak er kleine balletjes van.
8. Stop de balletjes 15 minuten in de diepvriezer.
9. Prik een balletje op een vork en dompel deze onder in het chocoladebad.
10. Herhaal dit tot alle balletjes bedekt zijn met chocolade.
11. Leg de balletjes opnieuw in de diepvriezer tot de chocolade hard genoeg is.
12. Smullen maar!
© The Cookie Dough Lover’s Cookbook
Nog meer lekkers:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier