Laat alles vallen en maak deze croissant met spek en kaas
4 March 2016
Bijgewerkt: 15 September 2021
Ingrediënten (4 personen)
- 100 g champignons
- 1 sjalot
- koolzaadolie
- 1 el gehakte bladpeterselie
- peper
- zout
- 8 sneetjes spek
- 4 plakjes kaas
- 4 croissants
Zo gemaakt
- Borstel de champignons schoon en snij in dunne plakjes. Pel de sjalot en snij fijn.
- Bak de sjalot glazig in koolzaadolie en voeg de champignons toe. Bak goudbruin. Breng op smaak met peterselie, peper en zout.
- Bak het spek knapperig in een tweede pan. Leg er telkens een plakje kaas op. Wacht tot de kaas gesmolten is.
- Snij de croissants in tweeën. Beleg met het spek, de kaas en de champignons. Vouw de croissants dicht en serveer meteen.