'Naast recensies waarin ik mijn ongezouten mening geef over hippe hotspots, deel ik ook video’s waarin ik bizarre zaken proef, zoals jelly beans met zeep-, snot- en zelfs kotssmaak.'
MUST FOLLOW: Alex Bos: ‘Wat ik héél graag eens wil proeven? IJs met kaassmaak, maar dat vind je enkel op de Filipijnen’
Ze heeft Nederlandse en Amerikaanse roots, maar bovenal is Alex Bos (32) uit Antwerpen een foodie pur sang. Op het online platform BØSS BELLY deelt ze sinds kort haar culinaire avonturen, inclusief hilarische tasting videos.
Volg Alex als
- … je net als zij verlekkerd bent op eten en drinken en niet bang bent om nieuwe dingen uit te proberen.
- … je hippe hotspots wil ontdekken in Antwerpen en ver daarbuiten.
- … je eerlijke foodbloggers met een no-nonsense aanpak verkiest.
De online stijl van Alex
- Alex maakt haar foto’s afwisselend met de Powershot G7 X Mark II van Canon en haar iPhone XR.
- Ze verkiest koele filters om haar foto’s mee te bewerken. Haar favoriet is AU5 van de gratis app VSCO.
- Sinds een tijdje hebben de foto’s die ze post bij haar recensies op @b0ssbelly, een polaroidlook. Daarvoor gebruikt ze de app Unfold.
Bye bye, USA!
‘Mijn liefde voor eten ontwikkelde ik pas aan het eind van mijn puberteit toen ik nog bij m’n moeder in de VS woonde. De hele toelatingsprocedure voor de universiteit bezorgde me zo veel stress dat ik ter ontspanning begon te koken en bakken. Een wereld ging voor me open, en ik bleek er nog goed in te zijn ook (lacht)! Omdat er in Ithaca, een klein stadje bij New York, niets te beleven viel, pakte ik m’n koffers richting Antwerpen, waar mijn vader woonde. Ik schreef me in voor een opleiding brood en banket aan het PIVA (Provinciaal Instituut Voedingsbedrijven Antwerpen, red.), vastberaden om van mijn hobby mijn beroep te maken.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Met mama in de zaak
‘De combinatie van werken en studeren – ik woonde op m’n eentje, dus er moest brood op de plank komen – bleek niet vol te houden, dus mijn PIVA-carrière was geen lang leven beschoren. Na enkele jaren in de horeca liep ik op een dag voorbij Farine, een foodbar op het Antwerpse Zuid waarbij ik vaste klant was. Farine bleek te koop te staan en hoewel ik pas 23 was, zag ik m’n kans schoon. Ik overtuigde mijn mama om naar België te komen en de zaak samen met mij over te nemen. Drie jaar lang stond ik in de keuken en werkte mijn mama in de zaal. In 2013 verkochten we Farine – dat later omgetoverd werd tot Tinsel – en ging ik als barista aan de slag bij koffiebar Caffènation.’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Jelly beans met zeepsmaak
‘In de koffiewereld werken heeft mijn smakenpalet alleen maar verbreed. Sinds vorige zomer deel ik mijn avonturen als foodie op het online platform BØSS BELLY. Naast recensies waarin ik mijn ongezouten mening geef over hippe hotspots in Antwerpen en het buitenland, deel ik ook video’s waarin ik bizarre zaken proef, zoals roze KitKats met Rubychocolade of jelly beans van Harry Potter met zeep-, snot- en zelfs kotssmaak. Ik weet het: dat klinkt echt afschuwelijk. Maar ik kan het niet laten (schaterlacht). Het eerstvolgende wat ik graag wil proeven? IJs met kaassmaak, maar dat vind je blijkbaar alleen op de Filipijnen. Nog even sparen, dus (knipoogt).’
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Alex volgt
- @vjeze_fur: ‘Vjeze Fur is bekend van hiphopband De Jeugd Van Tegenwoordig, maar wist je dat hij ook een hilarische kookshow heeft? Ik stak al veel op van #LekkerFred.’
- @sister_shanti: ‘Astrologie en de kosmos intrigeren me. De content van Sister Shanti is écht goed. Niet zweverig, maar net heel relatable.’
- @maddiesparkledancer: ‘Een jaar geleden startte ik met een cursus paaldansen. De Australische Maddie Sparkle is mijn grootste inspiratie en het ultieme voorbeeld van een sterke en sexy vrouw.’
Nog meer Instagrammers om te volgen:
- Marylène Madou: ‘In het eerste jaar Mode mocht je enkel in zwart en wit werken. De hel op aarde!’
- Mieke Slegers: ‘Ik wil graag nog workshops aanbieden en een webshop starten. Mijn grootste droom? Een bakboek uitbrengen!’
- Trix Breuls: ‘Ik deelde enkele beelden van mijn eerste shoot op Instagram en voor ik het wist, werd ik overstelpt met aanvragen’
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier