Robine van Tilburg
chef online
chef online
2 January 2020
Bijgewerkt: 22 September 2021
Wie comfort food zegt, zegt mac & cheese. En laat ons nu net hét allerpopulairste mac & cheese-recept op Pinterest gevonden hebben. Uiteraard delen we het maar al te graag met jullie!
Ingrediënten:
- 450 g macaronipasta
- 110 g boter
- 60 g bloem
- 1 l melk
- 750 g geraspte cheddar (hoe oud de kaas is, kies je zelf)
- flinke snuf zout
- flinke snuf zwarte peper
- 50 g panko (Japans broodkruim)
Koken maar!
- Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Volg daarvoor de instructies op de verpakking.
- Smelt de boter in een grote kookpot en laat smelten. Voeg de bloem erbij en bak een drietal minuutjes. Blijf roeren.
- Voeg met tussenpauzes de melk erbij. Roer goed! Je wilt geen klonters krijgen. Blijf roeren tot je een ietwat dik mengsel bekomt. Haal van het vuur en voeg flink wat peper en zout toe. Meng goed.
- Neem er een ovenschaal van ongeveer 20 cm x 30 cm bij. Vet in met boter en doe de gegaarde pasta erin. Verdeel er alle geraspte kaas over.
- Giet de dikke saus erover en wacht tot de kaas gesmolten is. Roer dan alles door elkaar. (Ben je een carnivoor? Voeg dan ook wat hamblokjes toe.)
- Smelt een eetlepel boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de panko toe en laat een vijftal minuutjes bakken. Blijf roeren zodat de panko niet aanbrandt.
- Verdeel de goudbruine panko over je mac & cheese-ovenschotel.
- Laat het geheel een klein kwartiertje in een oven van 160°C bakken.
- Smullen maar!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier