13 July 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Het staat (al lang) op onze bucketlist: zelf pizza maken. Niet met zo'n kant-en-klare deeg van in de supermarkt, maar écht van nul zoals een echte Italiaans mamma. Met dit easy-peasy recept kunnen we onze culinaire bucket snel afvinken.
Ingrediënten
- 175 volkoren meel*
- 3 g bakpoeder
- 220 gram vetvrije Griekse yoghurt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en strooi wat meel op een proper aanrecht.
- Meng de yoghurt met het meel en het bakpoeder en kneed (10 minuten) tot een deegbal. Als het deeg aan je handen blijft plakken, kan je nog wat extra meel toevoegen.
- Leg de deegbal op een bakpapier en rol het deeg uit tot een platte cirkel van ongeveer 6 mm dik. Je kan dit met een bebloemde deegrol of een wijnfles doen.
- Beleg de pizzabodem met tomatensaus en je favoriete toppings. Bak de pizza 10 à12 minuten.
*Bloem wordt gemaakt van het binnenste deel van de graankorrel. Alle overige vezels worden eruit gezeefd, waardoor er een wit poeder overblijft: bloem. Bij volkoren meel wordt de volledige tarwekorrel vermalen. Daarom blijft het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezels behouden. Een gezondere keuze dus.
Bron: Elleeten.nl
Nog meer pizza?
RECEPT: ontbijtpizza met ei en avocado
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier