Klaar in 1, 2, 3 en de heerlijke geur van warme appels krijg je er gratis bij!
RECEPT: deze appelnacho’s zijn de perfecte snack voor tijdens het bingewatchen
Marta Majewska is foodblogger, fotografe, mama van Fer. En net als elke moeder heeft ze het druk. Inboeten op lekker eten wil ze niet, snel iets gezonds op tafel toveren wel. In haar nieuwste boek ‘Elke dag Marta’ toont ze haar gerechtjes met ’n maximum aan wow-factor die in een minimum van tijd op tafel staan, én die door klein en groot worden gesmaakt. Neem nu bijvoorbeeld deze heerlijke appelnacho’s. Klaar in een mum van tijd en een snack die perfect is voor tijdens je volgende sessie bingewatchen.
Dit heb je nodig
- 4 appels
- 2 el pindakaas
- 2 el chocolate chips
- 2 el granola
- 2 el gehakte noten
- 1 el kokosschilfers (of andere toppings die je kinderen lekker vinden. Alles mag!).
Zo maak je het
- Verwijder het klokhuis uit de appels. Snij de appels in dunne schijfjes. Leg ze op bakpapier of een groot bord.
- Doe de pindakaas in een schaaltje en verwarm in de magnetron zodat die een beetje vloeibaar wordt. Doe de chocolate chips in een ander schaaltje en zet dat 30 seconden in de magnetron op vol vermogen. Roer om en herhaal tot de chocolade volledig gesmolten is.
- Sprenkel de pindakaas en gesmolten chocolade over de appelschijfjes. Strooi dan de granola, noten en kokosschilfers over de appels. Serveer de appelnacho’s meteen!
Meer lekkere en snelle recepten ontdek je in ‘Elke dag Marta’, € 22,50 via Bol.com.
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier