23 February 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
Ook zo'n fan van tiramisu maar de klassieke variant een beetje beu gegeten? Met deze verrassend lekkere appeltiramisu zal je gegarandeerd scoren op je volgende etentje.
Ingrediënten
Voor 4 personen, 35 minuten
2 à 3 appels (bv. Boskoop) • 2 el bruine suiker • 1 vanillestokje • 40 g hele amandelen • 300 g peperkoek • 30 g rozijnen • 4 tl calvados • 1 ei • 1 eierdooier • 50 g suiker • 250 g mascarpone • 50 ml room • appelpartjes • cacaopoeder voor de garnering
Zo gemaakt
-
Schil de appels. Halveer en ontpit ze en snij in blokjes. Bestrooi ze in een pan met de bruine suiker en breng ze onder voortdurend roeren langzaam aan de kook.
-
Verhoog de temperatuur zodra het appelsap vrijkomt en laat dan nog zo’n 5 minuten koken, tot de appels uit elkaar vallen. Voeg de helft van het vanillemerg toe, pureer tot appelmoes en laat dan op kamertemperatuur afkoelen.
-
Hak de amandelen grof, verbrokkel de peperkoek en snij de rozijnen in stukjes.
-
Vermeng de amandelen met de peperkoek en de rozijnen. Hou ongeveer 4 el van het mengsel apart voor de garnering en doe de rest in kleine glaasjes (150 à 200 ml).
-
Druppel er de calvados overheen. Klop het ei met de eierdooier en de suiker ± 5 minuten tot een licht gekleurd schuim. Voeg de mascarpone en het resterende vanillemerg toe en roer door elkaar. Klop de room op en schep die erdoorheen.
- Leg een laagje in de glaasjes en vul verder aan met de afgekoelde appelmoes. Zet op een koele plaats. Garneer met de rest van het peperkoekmengsel en de appelpartjes. Bestrooi met cacaopoeder.
Uit: Flair 47. Recepten: Jolien Hens.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier