RECEPT: deze boozy margarita cupcakes zijn de perfecte afsluiter op Cinco de Mayo
5 May 2020
Bijgewerkt: 22 September 2021
Omdat dinsdag misschien niet meteen de uitgelezen dag is om van een cocktail te gaan sippen – en omdat alles beter is in cupcakevorm –, presenteren we je met veel plezier: boozy margarita cupcakes. Ideaal als afsluiter op Cinco de Mayo. Smakelijk (of moeten we schol zeggen?)!
Ingrediënten (voor 24 cupcakes)
Voor de cupcakes:
- 1 pak vanillecakemix (en de ingrediënten die je eraan moet toevoegen)
- sap en zeste van 1 limoen
Voor de frosting:
- 225 g boter
- 625 g poedersuiker
- 60 ml limoensap
- 60 ml tequila
- zeezout (voor de garnering)
- limoenzeste (voor de garnering)
- schijfjes limoen (voor de garnering)
Zo gemaakt
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak het cakebeslag zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de limoenzeste en het sap toe aan het beslag. Doe het beslag in de cupcakevormpjes en bak zoals aangegeven op de verpakking. Laat volledig afkoelen voor je aan de frosting begint.
- Meng in een grote kom de boter, de helft van de poedersuiker, limoensap en tequila. Klop tot een glad mengsel met een mixer. Voeg de rest van de poedersuiker toe en meng.
- Bedek de cupcakes met de frosting. Werk af met een beetje zeezout, limoenzeste, een schijfje limoen en eventueel een decoratief rietje.
Meer lekkere cupcakerecepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier