Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
broodje tempeh
© Jonas Janzegers, all rights reserved

Eigenares Helen Van den Poel De Clippleire deelt haar favoriete recept!

RECEPT: broodje tempeh met pindasaus van vegan broodjeszaak Shmos

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Helen Van den Poel De Clippleire (30) is eigenaar van de volledig plantaardige broodjeszaak Shmos, vlakbij station Antwerpen-Berchem. Shmos werd genomineerd voor de Belgian Vegan Awards als Most Remarkable Newcomer. Op TikTok maakt ze video’s over het leven als horeca-ondernemer. Je kunt haar ook volgen via Instagram! Hieronder deelt ze haar recept voor een broodje tempeh met pindasaus.

Dit heb je nodig (voor 2 broodjes)

  • 180 gram tempeh
  • 70 ml sojasaus
  • 50 ml esdoornsiroop
  • 4 el vegan mayonaise
  • 4 tl currypoeder
  • 2 el pindakaas
  • ½ limoen
  • Paar schijfjes komkommer
  • 1 wortel, geraspt
  • Koriander
  • Sesampitjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 180°. Snij terwijl de tempeh in dunne reepje en gooi ze in een kom.
  2. Giet in een maatbeker 50 ml esdoornsiroop en 50 ml sojasaus en meng even met een lepel. Giet dan het mengsel uit over de plakjes tempeh en roer even zodat alle plakjes goed bedekt zijn.
  3. Verdeel de plakjes tempeh op een ovenplaat en kap de overige saus over de plakjes. Steek de plaat dan in de oven voor 15 minuten, draai met een tang de tempeh halverwege om.
  4. Meng de curry met de vegan mayonaise en zet opzij. Mix de pindasaus met de overige sojasaus, limoen en wat water tot een smeuïge, dikke saus en zet ook opzij.
  5. Snij je broodje open en besmeer het onderste gedeelte met curry-mayo. Leg er enkele plakjes tempeh op en beleg verder met komkommer, wortel en koriander. Pak dan de pindasaus en giet deze over het broodje. Werk af met wat sesampitjes.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '