Amylia De Schepper van Cookameal deelt haar geheime recept!
RECEPT: chili con carne met balsamicoazijn als geheime ingrediënt
8 March 2021
Bijgewerkt: 10 March 2022
Amylia De Schepper (34), ook bekend als @cookameal, deelt haar geheime recept voor chili con carne met balsamicoazijn.
Dit heb je nodig (voor 4 pers.)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 dikke wortel
- 1 (grote) rode paprika
- 1 rode chilipeper
- 3 el olijfolie
- 500 g rund- of varken-rundgehakt
- peper
- zout
- ½ el paprikapoeder
- ½ kl komijn
- 500 g tomatenpulp
- ± 500 g bruine bonen
- 1 à 2 el balsamicoazijn (naar smaak)
- een snuifje kaneel
- ½ el chilipoeder
Zo maak je het
- Snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snij hem in blokjes. Snij de (eventueel geschilde) paprika in blokjes. Halveer de chilipeper en verwijder de zaadlijsten. Hak de chilipeper vervolgens in kleine stukjes.
- Zet een grote braadpan op een matig vuur en stoof daarin de gesnipperde ui en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg na enkele minuten de andere groenten toe. Stoof ongeveer 7 minuten (tot ze zacht zijn) en roer geregeld.
- Bak het gehakt rul in een warme braadpan. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en een snuifje komijn. Voeg het gehakt bij de groenten, schenk de tomatenpulp bij de mengeling en roer er het tomatenconcentraat door. Voeg daarna de bonen toe.
- Tijd om te kruiden. Goed proeven is hier de boodschap! Begin met de balsamicozijn en voeg vervolgens een snuifje komijn, kaneel en zout toe. Mag het wat pittiger? Voeg dan extra peper en chilipoeder toe.
- Zet het vuur nu zacht en laat de chili con carne ongeveer een uurtje pruttelen. Serveer daarna met rijst of tortillawraps.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier