Freixenet Cordon Negro, gin en een frisse toets. Wij krijgen er al dorst van!
RECEPT: Cordon 74 is dé zomerse cocktail die je wil proeven
Fijne, verfrissende bubbels, een lichtgele kleur, heldergroene accenten… Iedereen kent Freixenet Cordon Negro, de cava die zo herkenbaar is dankzij zijn aroma’s van appel, peer, perzik, meloen, ananas en citrusvruchten. Dit jaar viert Cordon Negro zijn 50ste verjaardag!
Flair x Freixenet
Freixenet Cordon Negro kan op zichzelf of als cocktail worden geserveerd. Dit recept viert de cava en zou weleens je nieuwe favoriet kunnen worden: Cordon 74, dé zomerse cocktail met cava.
Dit heb je nodig (voor 2 glazen)
- ijsblokjes
- 30 ml gin
- 15 ml citroensap
- 15 ml rietsuikersiroop
- 100 ml Cordon Negro
- citroen (voor afwerking)
Zo maak je het
- Doe ijsblokjes, gin, citroensap en siroop in een shaker.
- Shake erop los!
- Verdeel over twee mooie glazen en giet de Freixenet Cordon Negro erbij.
- Voeg schijfjes citroen toe als decoratie.
3 serveertips voor Freixenet Cordon Negro
In plaats van een cocktail met cava toch liever gewoon de cava? No problem! Met deze serveertips drink je de Freixenet Cordon Negro op z’n best.
Koel goed af.
Serveer de cava tussen 5 en 8 °C om de fruitige, licht geroosterde aroma’s optimaal tot hun recht te laten komen.
Kies het juiste glas.
Serveer Freixenet Cordon Negro in flutes. Die vorm zorgt ervoor dat de bubbels minder ver hoeven te reizen naar de oppervlakte, waardoor de mooie, fijne bubbels zoveel mogelijk behouden blijven.
Ontspan.
Geniet van je glaasje Freixenet Cordon Negro en vier het leven!
Tekst: Manon De Meersman
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier