Dé favoriete cocktail van befaamde bartender Noa Van Ongevalle.
RECEPT: zo maak je de frisse Uni-Corn cocktail
Als professionele bartender experimenteert Noa Van Ongevalle wel vaker met nieuwe smaken en combinaties. Dat deed ze ook als Europees ambassadeur voor Royal Bliss. Haar favoriet? De Uni-Corn cocktail. En zo maak je hem!
Noa Van Ongevalle is nog maar 24, maar heeft al een carrière als bartender voor zichzelf gemaakt. Nadat ze jaren achter de bar van The Pharmacy stond en uiteindelijk ook mede-eigenaar werd, stort ze zich nu op een nieuw avontuur. Ze maakt nu cocktails in het restaurant van haar vader, The Ugly Duckling én is ambassadeur in Europa voor het gloednieuwe merk Royal Bliss.
Samen met hen ontwierp ze vijf signature cocktails, waar alcohol niet per se centraal hoeft te staan. Haar favoriet? De Uni-Corn. Wij mochten hem alvast proeven én goedkeuren. Zo maak je de frisse Uni-Corn cocktail zelf thuis.
Uni-Corn cocktail
Ingrediënten:
- 3 cl (alcoholvrije) Bourbon
- 10 gr karamelpopcorn
- 1 l suikersiroop
- 1 cl citroensap
- 1 limoen
- 1 flesje Royal Bliss in smaak Pink Aromatic Berry
Zo maak je ‘m:
- Zet je cocktailglas even in de koelkast.
- Eerst maken we de popcornsiroop. Mix de karamelpopcorn met de suikersiroop fijn. Zeef daarna de overgebleven stukjes popcorn eruit.
- Neem je cocktailshaker en giet de Bourbon erin.
- Voeg de popcornsiroop en het citroensap toe.
- Shake goed, tot er condens op de shaker staat.
- Neem je gekoeld glas en vul het met ijsblokken. Giet je geshaket drankje erbij. Roer eens goed.
- Vul het glas tot aan de rand met de Pink Aromatic Berry tonic.
- Werk af met een partje limoen.
- Santé!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier