Geprobeerd en ab-so-luut goedgekeurd!
RECEPT: cupcakes met kaas, zongedroogde tomaten en basilicumroom
Ingrediënten:
Voor 12 minicupcakes:
- 125 g gezouten boter, op kamertemperatuur
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 2 el melk, lauwwarm
- 1 handvol zongedroogde tomaten, in reepjes
- 100 g Appenzeller®, geraspt
- 1 el zonnebloemzaadjes, gemalen
- peper
Basilicumroom:
- 175 g verse kaas
- 2 el basilicum, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- zout
Bereiding:
1.Verwarm de oven voor op 170°C. Verwerk de boter en de eieren in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg al roerend beetje bij beetje de bloem toe. Voeg de melk toe. Voeg ten slotte de zongedroogde tomaten, de Appenzeller® en de zonnebloemzaadjes toe. Bestrooi met peper.
2. Verdeel het beslag over kleine cupcakevormen. Bak gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
3. Voor de basilicumroom meng je in een kom de verse kaas, het basilicum, de olijfolie, zout en peper. Garneer de cupcakes met dat mengsel met behulp van een spuitzak. Werk af met takjes bieslook.
Bron: ‘Mijn Zwitserse kazen op een plankje', € 14,99
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier