Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
curry
© Heikki Verdurme

Chloé Lauwers van @chloekookt deelt haar geheime recept!

RECEPT: curry met pindakaas als geheime ingrediënt

De redactie

Chloé Lauwers (22), ook wel bekend van @chloekookt, deelt haar heerlijke receptje voor curry met als geheime ingrediënt: pindakaas!

Dit heb je nodig (voor 4 pers.)

  • 2 teentjes look
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • 600 g kipfilet
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl kippenkruiden
  • een snuifje komijn
  • een snuifje paprikapoeder
  • een snuifje chilipoeder
  • een snuifje gemberpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 g Griekse yoghurt
  • sap van 2 limoenen
  • 3 el pindakaas
  • een handvol koriander
  • een handvol geroosterde pinda’s

Zo maak je het

  1. Snij de look en ui fijn en stoof die aan in een scheutje olijfolie. Snij de kip in stukken en stoof die mee aan. Breng op smaak met alle kruiden en roer alles goed om.
  2. Snij de paprika in reepjes en voeg die toe. Blus na enkele minuten met de kokosmelk en Griekse yoghurt.
  3. Breng de curry op smaak met het sap van 2 limoenen en meng de pindakaas eronder. Je gebruikt daarvoor het best biologische pindakaas, want die is vloeibaarder. Meng alles goed onder elkaar.
  4. Laat de curry 10 minuten of langer sudderen op een zacht vuur.
  5. Verdeel de curry over de borden en werk af met enkele blaadjes koriander en fijngehakte pindanootjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '