Robine van Tilburg
chef online
chef online
6 January 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
Omdat het nu écht wel verdacht koud begint te worden, vroegen we aan onze Vlaamse cocktailgod Dries Botty om enkele wintercocktails te bereiden die ons kunnen helpen om deze barre winterdagen te overleven. Wij presenteren u numero uno: de champagnecosmopolitan!
In september verdedigde Antwerpenaar Dries Botty ons land op de World Class-bartendercompetitie in Miami. Daar serveerde hij heel wat cocktails, kreeg hij enkele smaaktesten voorgeschoteld én prepareerde hij een punch voor Beyoncé en Jay-Z!
Dries werd dankzij zijn prachtige prestaties nummer vier van de wereld. De eerste plaats was weggelegd voor een Franse vrouw. En jullie hebben geluk! Want speciaal voor de Flairlezeressen maakt Dries drie weken op rij een overheerlijke wintercocktail. Schol!
Ingrediënten:
- 35 ml Cîroc vodka
- 45 ml veenbessensap
- 10 ml vers limoensap
- 35 ml champagne
- stukje appelsienschil
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier