RECEPT: dit bloemkoolbrood vervangt voortaan je boke met choco
20 min. voorbereiding + 20 min. in de oven
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ±8 bloemkoolboterhammen?
- 1 bloemkool
- 1 kleine ui
- 2 teentjes look
- 3 eieren
- een koffielepeltje kokosnootolie of een andere vetstof
- gedroogde tijm
- gedroogde rozemarijn
- zout
- peper
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Maal de roosjes van de bloemkool fijn in een blender of keukenmachine.
3. Versnipper het uitje en de look en fruit ze aan in een pan met de kokosolie. Voeg meteen daarna de gemalen bloemkool toe.
4. Laat het geheel zo'n 10 minuten bakken. Roer regelmatig om tot het mengsel een lichtbruine kleur krijgt.
5. Kluts de eieren samen met de kruiden in een mengkom en voeg er het bloemkoolmengsel bij. Meng goed.
6. Neem er een ovenschaal van ongeveer 30 cm x 20 cm bij en bekleed ze met bakpapier. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk aan met een vork of lepel.
7. Plaats de schaal zo'n 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
8. Smullen maar!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer recepten:
- Gezonde én voedzame havermoutkoekjes met framboos
- Healthy ontbijtcrumble met rode vruchten
- Ultragezonde wortelnoedels met pindasaus
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier