
Bereiding: 25 min.
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 300 g frambozen
- 20 g blauwe bessen
- 1 vanillestokje
- 10 kleine meringues (schuimnestjes of -toefjes)
- 5 dl goede koude slagroom
- 3 el suiker
Zo gemaakt
1. Was en droog de frambozen en de blauwe bessen. Pureer de helft van de frambozen in een blender tot een coulis. Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit. Vang die op in een kommetje.
2. Klop de slagroom met een elektrische mixer stijf. Klop vervolgens de suiker erdoor. Zet een derde van de slagroom opzij en roer de frambozencoulis en de vanillezaadjes door de rest.
3. Snij de rest van de frambozen doormidden. Verkruimel de meringues en verdeel de helft ervan over vier glazen potjes. Verdeel de blauwe bessen erover, gevolgd door de frambozenroom. Voeg de frambozen en de slagroom toe en eindig met de rest van de verkruimelde meringues.
Uit: 'Salades in a jar' van Bérengère Abraham – € 17,50 – Uitgeverij Manteau.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier