Voor deze pecan pie oats komen we dansend ons bed uit!
RECEPT: fan van pecan pie? Dan móét je dit overheerlijke ontbijtje proberen
Deze pecan pie oats bevatten zo'n 370 kcal per portie. Dat is niet heel weinig, maar wél ruim voldoende om je vijf uur lang een voldaan gevoel te geven zonder in de snoepkast te willen duiken.
10 min. voorbereiding + 10 min. afkoelen
Welke ingrediënten hebben we nodig voor 1 portie?
- 20 g pecannoten
- een koffielepeltje honing
- een half koffielepeltje donkerbruine basterdsuiker
- snufje kaneel
- snufje speculaaskruiden (of eventueel nootmuskaat)
- 35 g havermout (liefst de fijnere rolled oats)
- 160 ml sojamelk
- een koffielepeltje + enkele druppeltjes vanille-aroma
1. Doe de pecannoten, de honing, de suiker en de kaneel en nootmuskaat in een pannetje met enkele druppeltjes vanille-aroma. Laat de pecannoten een drietal minuten karameliseren. Zorg ervoor dat het mengsel niet aanbrandt door voldoende te roeren.
2. Haal de gekarameliseerde pecannoten van het vuur en laat ze een tiental minuutjes afkoelen.
3. Doe de havermout met de sojamelk en een koffielepeltje vanillearoma in een kom en plaats 2 minuten in de microgolfoven.
4. Haal de havermoutpap uit de microgolfoven en roer goed om. Werk af met de gekarameliseerde pecannoten.
5. Je overheerlijke pecan pie oats zijn helemaal ready, Freddy!
via GIPHY
Meer lekkers? Hierzo:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier