Robine van Tilburg
chef online
chef online
22 August 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
Wij hebben een gezond én lekker alternatief voor Amerikaanse pancakes. Deze havermoutpannenkoekjes met rode besjes zijn heerlijk als ontbijt, brunch of gewoon als snackje tussendoor. Én ze tellen maar 80 kcal per pannenkoekje!
10 min. voorbereiding + 10 min. bakken
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ±12 aalbes-havermoutpannenkoekjes?
- 200 g havermeel (je kan ook zelf 200 g havervlokken heel fijn malen of gewone bloem gebruiken als je dat lekkerder vindt)
- 2 koffielepeltjes bakpoeder
- 300 ml sojamelk (of amandelmelk of gewone melk)
- 1 ei
- 2 handjes aalbessen (=rode besjes, maar je kan ook kiezen voor stukjes frambozen of aardbeien)
- eventueel wat kokosolie om in te bakken
1. Meng het bakpoeder goed onder het havermeel.
2. Mix in een andere kom de sojamelk en het ei goed door elkaar.
3. Voeg het eiermengsel bij de droge ingrediënten en mix goed met een keukenmixer.
4. Meng de besjes onder het beslag.
5. Laat een pan op middelmatig vuur heet worden en gebruik twee eetlepels beslag per pannenkoekje. Zo krijg je ongeveer drie pannenkoekjes per keer in een pan.
6. Bak het hele mengsel op en dresseer eventueel met wat agavesiroop, confituur of suiker.
7. Smullen maar!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier