Holy guacamole! Ben je nog op zoek naar een hapje voor vanavond? Probeer deze gefrituurde vegan guacamole bites dan eens. Kraaklekker en supersimpel.
Dit heb je nodig
Voor de guacamole
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 2 avocado’s
- peper
- zout
Voor de frituurlaag
- Een handje tortillachips
- 100 ml sojaroom
Voor het frituren
- 300 ml zonnebloemolie
Voor de bereiding
- Een bord
- bakpapier
- Een diepe pan
- Een schuimspaan
- 2 ondiepe bakjes of diepe borden
Zo maak je het
1. Bekleed het bord met bakpapier.
2. Snij het sjalotje, de knoflookteen en de tomaat fijn.
3. Snij de avocado’s doormidden, ontpit ze en schep het vruchtvlees eruit.
4. Prak de avocado’s in een kom fijn met een vork.
5. Roer het fijngesneden sjalotje, de knoflookteen en de tomaat door de avocado.
6. Voeg peper en zout naar smaak toe.
7. Schep met een eetlepel bolletjes van de guacamole en verdeel die over het bord.
8. Zet het bord 20 à 30 minuten in de diepvries.
9. Maal voor de frituurlaag de tortillachips tot fijne kruimels. Dat kan gewoon met je handen.
10. Neem 2 ondiepe bakjes (of diepe borden). Giet de sojaroom in het ene bakje en strooi de gemalen tortillachips in het andere bakje.
11. Verhit in de diepe pan de zonnebloemolie tot die bijna kookt.
12. Rol de guacamole-balletjes eerst door de sojaroom en dan door de tortillachips.
13. Frituur ze ongeveer 3 minuten per kant (ze blijven wat drijven) in de zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn. Schep met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken.
Bron: Emma Herngreen, ‘Funky Vegan Bakboek’ – € 20,99 – Uitgeverij Spectrum.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier