Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© MARTA MAJEWSKI

Ideaal na een lange dag op het werk!

RECEPT: deze Griekse salade in een omelet tover je in een wip op tafel

Marta Majewska is foodblogger, fotografe, mama van Fer. En net als elke moeder heeft ze het druk. Inboeten op lekker eten wil ze niet, snel iets gezonds op tafel toveren wel. In haar nieuwste boek ‘Elke dag Marta’ toont ze haar gerechtjes met ’n maximum aan wow-factor die in een minimum van tijd op tafel staan, én die door klein en groot worden gesmaakt. Deze Griekse salade in een omelet vormt daarbij geen uitzondering.

Dit heb je nodig

  • 5 eieren
  • 3 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 10 zwarte olijven
  • 10 groene olijven
  • 10 kerstomaatjes
  • 10 halfgedroogde tomaatjes
  • 200 g feta
  • 1 el Griekse yoghurt
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Klop de eieren los met het water. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie en boter in een ovenbestendige koekenpan. Doe de ui in de pan en bak in 3 à 4 minuten glazig. Giet de eieren erbij. Verdeel de olijven en de tomaatjes over de eieren. Kruimel de feta erover. Laat 5 minuten op laag vuur bakken.
  • Verwarm de grillfunctie van je oven op een matige stand. Plaats de pan 5 minuten onder de hete grill zodat de omelet ook aan de bovenkant gaar wordt en goudbruin kleurt.
  • Serveer met Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.


Meer lekkere en snelle recepten ontdek je in ‘Elke dag Marta’, € 22,50 via Bol.com.

Meer recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '