10 min. + 20 min. rusten + 15 min. In de oven
Dit heb je nodig:
- 200 g zoete aardappelen
- 200 g pastinaak
- 150 g rode biet (niet voorgekookt)
- zout
- 4 el olijfolie
- zoet paprikapoeder
-
grof zeezout
Zo gemaakt:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen, pastinaak en rode biet. Schil de groenten en snij ze met een mandoline of een scherp mes in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter. Doe de groenten in een schaal en bestrooi royaal met zout. Laat 20 minuten staan, zodat het overtollige vocht vrijkomt.
2. Dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Sprenkel de olijfolie erover en hussel de groenten goed door elkaar. Gebruik niet te veel olijfolie, maar zorg ervoor dat elk plakje een dunne laag olijfolie heeft. Leg de groenten mooi naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de chips lekker knapperig zijn. Laat ze even afkoelen op keukenpapier.
3. Bestrooi met zoet paprikapoeder en eventueel wat grof zeezout.
Probeer ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier