Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Irmy Coeckelbergs voor Lannoo

Nu klaarmaken = morgen smullen!

RECEPT: 4 x havermout uit de koelkast uit ‘The Breakfast Club’ van Ellen Van Gool

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Warme havermoutpap is, zeker in de winter, een van onze favoriete ontbijtrecepten. Maar wist je dat havermout uit de koelkast ook heerlijk is? Deze 4 recepten uit ‘The Breakfast Club‘ van foodblogger Ellen Van Gool kan je vanavond nog mealpreppen, zodat je morgenochtend de dag gezond kan beginnen.

Havermout met banaan en pecannoten


Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr melk – 100 gr yoghurt – 1 el cacaopoeder – 1 el honing – 1 el banaan – 1 el grof gehakte pecannoten – pure chocolade (optioneel)

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk, yoghurt, het cacaopoeder en de honing samen in een kommetje en roer goed door. Snijd de banaan in schijfjes en roer ze voorzichtig onder de havermout samen met de pecannoten. Dek de havermout af en zet minstens 6uur in de koelkast. Werk eventueel af met wat fijngehakte pure chocolade.

Havermout met appel en rozijnen


Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr melk – 100 gr yoghurt – 1 appel – 1 el rozijnen – 1 tl kaneel (optioneel)

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk en yoghurt samen in een kommetje en roer goed door. Rasp de appel (je kunt de schil er gerust aan laten) en roer samen met de rozijnen en kaneel onder de havermout. Dek de havermout af en zet minstens 6 uur in de koelkast.

Havermout met kokos en mango


Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr (kokos)melk – 100 gr yoghurt – 1/2 mango – 1 el geroosterde kokosschilfers

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk en yoghurt samen in een kommetje en roer goed door. Snijd de mango in kleine blokjes en roer onder de havermout. Dek de havermout af en zet minstens 6 uur in de koelkast. Werk net voor het serveren af met de geroosterde kokosschilfers.

Havermout met frambozen en pistache


Benodigdheden voor 1 persoon:

30 gr havermout – 150 gr melk – 100 gr yoghurt – zoetstof (optioneel) – 10 (verse) frambozen – 1 el fijngehakte pistachenoten

Zo maak je het:

Doe de havermout, melk en yoghurt samen in een kommetje en roer goed door. Voeg een lepel van je favoriete zoetstof toe indien gewenst. Roer voorzichtig de frambozen en pistachenoten onder de havermout. Dek de havermout af en zet minstens 6 uur in de koelkast.

The Breakfast Club


‘The Breakfast Club’ van Ellen Van Gool (Lannoo) shop je voor € 19,99 bij Bol.com.

[td_smart_list_end]

Liever lui dan moe? Deze week vind je bij Flair een bon waarmee je kan ontbijten voor maar € 10 p.p.! Alle info vind je hier.

Nog meer kookinspiratie: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '