Ingrediënten
6 bananentaartjes • 60 min. + 25 min. in de oven
2 rollen kruimeldeeg (kant-en-klaar) • gedroogde erwten of bonen (om blind te bakken) • 250 g pure chocolade • 450 ml room • 20 ml rum • 2 bananen • karamelsaus (kant-en-klaar) • gehakte hazelnoten
Extra: 6 taartvormpjes (diameter: 10 à 12 cm) • bakpapier
Zo gemaakt
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het deeg en steek er 6 rondjes uit die iets groter zijn dan de taartvormpjes. Leg ze in de met bakpapier beklede vormpjes. Beleg met bakpapier en bestrooi met gedroogde erwten. Bak het deeg 20 à 25 minuten in de oven. Haal het erna uit de oven, laat afkoelen en verwijder de erwten.
2. Hak de pure chocolade fijn en smelt die in een pannetje met 125 ml room. Meng samen met de rum tot een gladde massa en laat afkoelen.
3. Snij de bananen in plakjes. Verdeel ze over de taartvormpjes. Giet het chocolade-roommengsel erover. Laat 2 uur stollen in de koelkast.
4. Klop de rest van de room op en verdeel die over de taartjes. Werk af met de karamelsaus en de gehakte nootjes.
Meer lekkere recepten:
- RECEPT: M&M cookie bars
- RECEPT: lekker én gezond noten-bananenbrood
- RECEPT: appeltiramisu in glaasjes
Bron: Flair 41, 2015. Bewerking: Lisa Lefever.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier