Dit heb je nodig voor 4 personen ( Duurtijd: 60 minuten)
- 2 augurken
- 4 el mayonaise
- ½ kl kerriepoeder
- 4 stevige slabladeren
- 2 tomaten
- 1 ui
- 4 hamburger-broodjes
-
4 el ketchup
Voor de hamburger:
- 400 gr gemengd gehakt
- 1 tl mosterd
- ½ tl paprikapoeder
- peper
- zout
Voor de frietjes:
- 600 g vastkokende aardappelen
- plantaardige olie (om te frituren)
Aan de slag:
1. Snij de augurken fijn. Meng onder de mayonaise en breng op smaak met het kerriepoeder.
2. Spoel de slabladeren, dep ze droog en snij ze in reepjes. Spoel de tomaat en snij die in plakjes. Pel de ui en snij die in ringen.
3. Breng het gehakt op smaak met de mosterd, het paprikapoeder, de peper en het zout. Vorm 4 hamburgers en gril goudbruin.
4. Voor de frietjes: schil de aardappelen en snij ze in frietjes van 1 cm. Verwarm de plantaardige olie in een friteuse of pan tot 160°C. Bak goudbruin in 3 à 4 min. Haal de frietjes uit het vet met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
5. Halveer de hamburgerbroodjes. Beleg de onderkant met augurk, mayo, een hamburger, sla, tomaat en ui. Bestrijk de bovenkant met ketchup en plaats op de andere helft.
6. Serveer met de verse frietjes.
Probeer ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier