Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Te mooi om op te eten

RECEPT: ijslolly’s met bloemen

Wij zijn al verkocht als we 'ijsjes' horen, voeg daar nog eens bloemen aan toe en we weten niet meer waar we het hebben. Tweestrijd alom dus bij deze ijslolly's met bloemetjes: opeten of naar kijken en laten smelten wegens te mooi?

Voor 6 tot 8 stuks • 15 min. + afkoelen en invriezen

 

Dit heb je nodig

1 onbehandelde citroen • 200 g suiker • 2 el rozenwater (of cranberrysap) • een handvol eetbare bloemen, bv. rozenblaadjes en viooltjes • 600 ml spuitwater Extra nodig: ijslollyvormpjes en houten stokjes

 

Zo gemaakt

1. Boen de citroen schoon met heet water en wrijf droog. Rasp de schil, pers het sap uit de citroen. Doe de citroenschil en het -sap met de suiker in een pannetje. Voeg 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.

 

2. Haal van het vuur en roer het rozenwater (of cranberrysap) door de siroop. Laat even afkoelen op kamertemperatuur en dan verder in de koelkast.

 

3. Verdeel de helft van de bloemblaadjes over de lollyvormpjes. Meng de siroop met het spuitwater, vul de vormpjes tot de helft met het mengsel. Zet 2 uur in de diepvriezer.

 

4. Vul de vormpjes met de rest van de bloemblaadjes, vul aan met de rest van de vloeistof. Zet weer 1 uur in de vriezer. 5. Steek houten stokjes in de lolly’s en laat verder bevriezen.

 

Lees ook:

 

Bron: Flair 35. Bewerking recepten: Lisa Lefever.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '